Istanbul Müftülüğü Ile Istanbul Medeniyet üniversitesi...

Istanbul Müftülüğü Ile Istanbul Medeniyet üniversitesi Arasında Iş Birliği Protokolü Imzalandı

istanbul müftülüğü ile istanbul medeniyet üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

24 Haziran 2020 - 15:00

İstanbul Müftülüğü ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında yapılan “Akademik-İdari Personel ve Öğrencilere Dönük İş birliği Protokolü”nü İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik imzaladı.

İstanbul Müftülüğü ile İstanbul Medeniyet  Üniversitesi arasında, öğrenciler ile kurum personelinin ihtiyaç duydukları bireysel mentörlüğün gerektirdiği katkı süreçlerinin geliştirilmesi ve uygulanması kapsamında kurumsal iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolü, 23 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik imzaladı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Gülfettin Çelik’e ev sahipliği için teşekkür eden İstanbul Müftüsü Maşalı, protokolün üniversite düzeyindeki faaliyetlere özellikle gençlik çalışmalarına daha çok imkân ve ivme kazandıracağını ifade ederek, “Genelde Diyanet İşleri Başkanlığı özelde ise İstanbul Müftülüğü olarak tüm kurumlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunuyoruz. İş birliği protokolünün, üniversite gençliğiyle irtibat kanallarını daha aktif hâle getirme adına fayda sağlayacağını düşünüyorum. İstanbul Medeniyet Üniversitesi gibi hem asaletimizi ve köklülüğümüzü ifade eden hem de İstanbul’un merkezi yerinde bulunan bir üniversitede öğrenciler ve akademya ile buluşmamızı sayenizde çok sağlam bir yerden başlatmış oluyoruz.” dedi.

Din hizmetleri sadece camii ile sınırlı değil.

Müftü Maşalı, din hizmetlerinin sadece cami ile sınırlı bir hizmet olmadığını ifade ederek, “İstanbul Müftülüğümüz hayatın içinde olma gayretinde ve hayatın içindedir. Geçirdiğimiz pandemi süreci, cami’nin ve câmianın dışına çıkmayı neredeyse zorunlu kılıyor. Bu protokolün, hem Müftülüğümüze hem üniversitemize hem de toplumumuza katkı sunmasını ve insanlığa hizmet edecek hayırlı çalışmalara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyâz ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ise “topluma entegre şekilde topluma hizmet etme” misyonu doğrultusunda faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek, “hem kendi öğrencilerimiz, idari ve akademik personelimiz hem de toplumla beraberliğe yol olsun diye çeşitli kurumlarla iş birlikleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü ile de hem öğrencilerimizin hem de idari ve akademik kadrolarımızın ihtiyacı olabilecek bazı hizmetlerde iş birliği kurmak istedik. İstanbul Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, büyük bir özveri ve gayretle destek sağladılar. Protokolü imzalayarak, bu süreci başlatmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İmza töreni ve hediye takdiminden sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İmza törenine, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Genel Sekreter Doç. Dr. Faruk Bal, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ramazan Tak ve Koronavirüs tedbirlerine riâyetle az sayıda belirlenmiş kişi tarafından katılım sağlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...