Istanbul Müftülüğü Kadınlara Yönelik Kandil Programı...

Istanbul Müftülüğü Kadınlara Yönelik Kandil Programı Düzenledi

istanbul müftülüğü kadınlara yönelik kandil programı düzenledi

18 Şubat 2023 - 15:00

Miraç Gecesi münasebetiyle İstanbul İl Müftülüğünce Marmara İlahiyat Camii'nde Kadınlara yönelik kandil programı düzenlendi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen programda, depremde vefat edenler için okunan Hatm-i Şeriflerin duasını İstanbul İl Müftü Yardımcısı Halime Yıldız yaptı.

Miraç Kandili'nin anlam ve önemine dair konuşan Emekli Uzman Vaiz Nimet Yılmaz; “Bu gece, mahzun gönüllerimize ilahi bir rahmet ve sekinet vesilesi olan miraç gecesini idrak ediyoruz. Yüce Rabbimiz, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i, ömrünün hüzün senesi olarak bilinen çok zor bir döneminde miraç hadisesiyle teselli etmişti. Bizler de ülke olarak deprem ile büyük bir hüznü yaşadık. Yüce Allah vefat eden kardeşlerimize miraç vesilesiyle rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu gecede dua edeceğiz, kendimizi muhasebe edeceğiz ve de ailemizle sohbet edeceğiz. Aile sohbetini önemsememiz ve birlikte kandili idrak etmemiz gerekiyor.” dedi.

Programda Mevlid-i Şerif Uğur Betül Öztürk tarafından okunurken Ayşe Elif Apuhan, Münevver İnik ve Nimet Çakır ise Kur`an-ı Kerim tilavet etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri