Istanbul Müftümüz Diyanet Tv "iyilik Vakti" Programına...

Istanbul Müftümüz Diyanet Tv "iyilik Vakti" Programına Konuk Oldu

istanbul müftümüz diyanet tv "iyilik vakti" programına konuk oldu

07 Haziran 2020 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı Hocamız, içerisinde bulunduğumuz zor süreci de hatırlatarak "Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl farklı bir Ramazan ayı geçirdik. Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi olarak bu zaman diliminde sahada aktif olarak bulunduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

"İyilik söz konusu olduğu zaman görevlilerimizin ufkunun ne kadar geniş olduğunu bir kez daha gördük." 

Ramazan ayı boyunca halkın ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştıklarını ifade eden Müftümüz, "Halkımızdan ihtiyaçları noktasında talepler almaya gayret ettik. Yapılan yardımlar noktasında belki ulaşılamayan kendisine dokunulamayan kesimleri İlçe Müftülüklerimiz özellikle de İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'ân Kursu Öğreticileri ve diğer personelimizle birlikte tespit etmeye çalıştık." diyerek sözlerine devam etti.

İstanbul Müftümüz Mehmet Emin Maşalı, muhtaç olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Bizzat vatandaşlarımızın ihtiyaç olarak belirledikleri hususları tespit etmeye çalıştık. Muhtaç kişiler, ihtiyaçlarının ne olduğunu bizzat kendileri belirlediler. 1000 aileden daha fazlasına nakdi yardımda ve yaklaşık 5000 aileye de  gıda yardımında bulunduk." dedi.

Konuşmasında TDV İstanbul Şubesinin yapmış olduğu diğer faaliyetlerden de söz eden Hocamız, "Bayram öncesinde, çocuklarımızı unutmayarak özel olarak onları ziyaret etmeye gayret ettik. Onlara hediye çekleri sunma yönünde çalışmamız oldu. 65 Yaş ve üstü büyüklerimizi dışarıya çıkabildikleri zamanlarda ziyaret edip kendilerine hediye takdim etmeye çalıştık." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi olarak sadece Ramazan ayında değil diğer zamanlarda da aktif olduklarını belirten Müftümüz, "Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrencilerimize burs veriyoruz. Bu ülkenin geleceğini, istikbalini tayin edecek gençlerimizi tespit ederken ihtiyaç ve başarı kriterlerine dikkat ediyoruz." diyerek sözlerine devam etti.

"İstanbul'da eğitim-öğretim denildiğinde yine Türkiye Diyanet Vakfı öne çıkıyor."

Öğrencilerimizin nefes alma ihtiyaçlarını giderdikleri mekânlardan biri olan Gençlik Merkezlerinin öneminden bahseden Müftümüz, "Benim de şu an da içerisinde bulunduğum Esma Mümtaz Arar Gençlik Merkezimiz gibi merkezlerimizde kütüphane hizmetleri ve öğrencilerin rahat ders çalışabilecekleri ortamlar sunuyoruz. Öğrencilere yönelik haftalık seminerlerimiz var. Pandemi salgını sürecinde dahi bu seminerlerimiz aksamadan uzaktan eğitim şeklinde devam etti." dedi.

İstanbul Müftümüz Mehmet Emin Maşalı,  Ramazan ayında, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi'nin birlikte yaptığı diğer faaliyetlerden söz ederek, "Vatandaşımıza ulaşabilmek için, Ramazan-ı Şerif ayında günlük 3 saati aşkın, zengin yayın akışına sahip internet üzerinden izlenebilecek yayınlar hazırladık. Hazırlanan programlar hem personelimizi geliştirmeye yönelik hem de  camilerde buluşamadığımız halkımıza yönelikti. İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve Vaizlerimiz de hazırlanan programlara katkıda bulundular." dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle yapılan faaliyetler konusunda önceki yıllara göre gerileme olmadığını belirten Hocamız, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın Ramazan ayı faaliyetleri konusunda kesinlikle gerileme olmadı. Aksine biraz daha çıtayı yükseltme gayretinde olduk. Faaliyetlerin kaynağını oluştururken, çevremizdeki ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi'nin Mütevelli Heyetinde bulunan hamiyet sahiplerinin desteklerini almaya gayret ettik. Vakıf Mütevelli Heyetinde yer alan büyüklerimize, ilçe müftülerimize ve tüm camiamıza da  teşekkür ederim." diyerek konuşmasını tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri