Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali...

Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Kars’ta Yapıldı

kadın din görevlileri hafızlık yarışması türkiye finali kars’ta yapıldı

09 Eylül 2022 - 16:55

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinleri kapsamında 13. Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Kars’ta gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinleri kapsamında her yıl düzenlenen Kur’an yarışmalarının Türkiye finalleri başladı.

Bu kapsamda 13. Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Kars Aynalı Köşk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Kars İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 6 kadın din görevlisi katıldı.

DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe’nin başkanlığında DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hatice Şahin Aynur’un jüri olarak görev yaptığı yarışmada, katılımcılar hıfz, tecvid, eda ve ses uygulama kriterlerine göre değerlendirildi.

Yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Balıkesir Bölge Birincisi olarak yarışmaya katılan Kur’an Kursu Öğreticisi Hilal Ulu Türkiye birincisi oldu.

İstanbul bölgesini temsil eden Kur’an Kursu Öğreticisi Sündüz Dinçer ikinci ve Ankara Bölgesinden Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Aytaç ise üçüncü oldu.

Programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Müftüsü Hamza Bayram, “Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığımızın uhdesinde gerçekleştirilen 13. Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışmasının Kars’ta yapılmasından dolayı İl Müftülüğü ailesi olarak büyük bir mutluluk duyduğumuzu ve siz değerli komisyonumuzu ve yarışmacılarımızı Kars’ta ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim.

Öncelikle bugün buraya İllerinde, daha sonra bölgelerinde birinci olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan kıymetli hocalarımıza başarılar diliyorum.

Şunu ifade etmeliyim ki Kur’an-ı Kerim’i okuma, ezberleme, anlama, yarışmasının kaybedeni yoktur. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir. Rabbim bizleri Kur’an-ı Kerim’in aydınlık yolundan ayırmasın.

Böyle anlamlı bir yarışmanın Kars’ta yapılmasını uygun gören başta Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımıza, Kurul Üyelerimize ve emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Dereceye giren görevlilerin ödülleri, komisyon üyeleri tarafından verilerek program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”