Kadir Gecesi Kars’ta Coşku Içerisinde Idrak Edildi.

kadir gecesi kars’ta coşku içerisinde idrak edildi.

28 Nisan 2022 - 16:55

Ramazan ayı içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi Kars’ta büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Kars’ta tüm camiler başta olmak üzere Kur’an kursları ve KYK kız ve erkek öğrenci yurtlarında programlar düzenlendi.

Kars Evliya ve Fethiye Camii’nde Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Kadir gecesi münasebetiyle camilere akın eden vatandaşlara Evliya Camii’nden il müftüsü Yusuf Eviş, Fethiye Camii’nde ise Başkanlık Müftüsü Cemalettin Bal seslendi.

Mübarek gece nedeniyle Evliya Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı. Fethiye Camii’nde de tesbih namazı kılındı.

Kars İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, gece münasebetiyle kadınlara özel bir programlar düzenledi.

Düzenlenen programlarda Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu. ADRB Vaizi Meryem Sarıgül tarafından Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi ile ilgili sohbet verildi.

KYK yurtlarında da Kadir Gecesi programları düzenlendi

Kars İl Müftülüğünce Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik Kadir Gecesi programları düzenlendi. Farklı yurtlarda icra edilen programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi, sohbetler gerçekleştirildi ve dualar edildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri