Kahramanmaras’da 4-6 Yaş Grubu Eğitimini çok önemsiyoruz

Kahramanmaras'da 4-6 Yaş Grubu Eğitimini çok önemsiyoruz

4-6 yaş grubu eğitimini çok önemsiyoruz

22 Ocak 2020 - 16:21

Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi ve hayırsever Bekir Sarıca’nın iş birliğinde Senem Ayşe Mahallesi’nde hizmet verecek olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun temeli dualarla atıldı.

Temel atma törenine İl Müftüsü Celal Sürgeç, hayırsever Bekir Sarıca ve davetliler katıldı. Özellikle hayırseverlerin desteğiyle kentte hizmet vermeye başlayan Kur’an Kurslarının sayısı her geçen gün artarken, sonuncusu ise Senem Ayşe Mahallesi’ne kazandırıldı. Hayırsever Bekir Sarıca’nın Diyanet Vakfı’na bağışladığı arsaya Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nin destekleriyle 4-6 Yaş Kur’an Kursu yapmak için çalışmalar başlatıldı. 4 sınıfın bulunduğu, 120 kişi kapasiteli 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun temeli temeli dualarla atıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Celal Sürgeç bir selamlama konuşması yaptı.

Müftü Sürgeç, 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun yapımında bağışlarını esirgemeyen hayırsever Bekir Sarıca’ya teşekkür etti. Müftü Sürgeç, “Kur-an eğitiminin önünü açan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Önemli bir günde çok önemli bir hizmetin temelini atmak için bir araya geldik. Kahramanmaraş İl Müftülüğü olarak 4-6 yaş grubunun eğitimini önemsiyoruz. Çünkü eğitim küçük yaşta başlar. Bu nedenle 4-6 yaş eğitimi yuvalarını artırmak için hep beraber uğraşacağız. Bu arsayı bağışlayanlardan ve sebep olanlardan Allah razı olsun. Hayırseverlerin destekleriyle eğitim yuvaları yapmayı hedefliyoruz. Allah c.c hayırlarınızı kabul etsin. Hep birlikte eğitim için çaba harcayalım’’ dedi. Konuşmaların ardından Senem Ayşe Mahallesi’nde hizmet verecek olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun temeli dualar eşliğinde atıldı.

İçerisinde Mescid (Kadın-Erkek), 4 adet derslik, oyun alanları, konferans salonu ve yemekhane bulunacak. 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na hayırsever Bekir Sarıca ile eşi Ayşe Sarıca’nın ismi verilecek.

Açılışa, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, hayırsever Bekir Sarıca, Dulkadiroğlu Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...