Kahramanmaras’da “biz Bir Aileyiz” Konferansı

“biz bir aileyiz” konferansı

14 Aralık 2018 - 16:21

Kahramanmaraş’ta “Biz Bir Aileyiz” Konferansı

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT tarafından müftülük personeline yönelik “Biz Bir Aileyiz” adlı konferans düzenlendi.

Sedide AKBULUT, Diyanet personelinin görev ve sorumluluklarının hatırlatarak bu konferansta öncelikle kadın ve erkeğin rollerinin değişmemesi gerektiğinin önemini vurguladı.

AKBULUT, güçlü kadının illaki çalışan kadın değil, akıllı ve donanımlı kadın olduğunu; beylerin ise birer uç beyi olduğunu belirterek “Kavvam” vasfı üzerinde durdu. Erkek ve kadınların birbirlerinin velisi olduğunu, dolayısıyla Emr-i Bil Ma’ruf ve Nehy-i anil Münker gayesi dışında bir birliğin olamayacağı ifade edttiikten sonra bir din gönüllüsünde olması gereken özellikler özetle şöyle sıraladı:

1- Din gönüllüsü sahih dini bilgiden aldığı referans ile yeryüzünü değiştirmeye hazır kişidir.

2- Din gönüllüsü aynı zamanda sanat, ilim, irfan, hikmet ile donanmış olmalıdır.

3- “Alimler Peygamberlerin varisleridir” hitabına muhatap ve Allah’ın emanetini kabul edip sorumluluk bilincine sahip olmalıdır.

4- İstikamet üzere yaşayıp temsil ve liyakat sahibi olmalıdır.

5- Sınırları aşmadan, helal ve haramı ayırt edebilen, istişare ile hareket eden, sadakat sahibi olmalıdır.

“Allah katında değerini görmek istersen seni neyle meşgul ettiğine bak.”  (Ataullah İskenderi)

Sedide AKBULUT konuşmasını Furkan suresinin 74. Ayetinde yer alan şu dua ile sonlandırdı:

“Allah’ım! Eşlerimizi, çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi müttakilere önder eyle.”

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret