Kahramanmaras’da çevrimiçi Fetva Eğitimi Düzenlendi

Kahramanmaras'da çevrimiçi Fetva Eğitimi Düzenlendi

çevrimiçi fetva eğitimi düzenlendi

19 Şubat 2021 - 16:20

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde Kahramanmaraş il Müftülüğünce "Çevrimiçi Fetva Eğitimi" düzenlendi.

Uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen fetva eğitimine, Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları Mehmet Akkuş, Fikret Gül ve Halil Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, kurul uzmanları tarafından Din İşleri Yüksek Kurulunun tanıtımı yapıldı.

Dini soruların cevaplandırılmasındaki usul ve esaslara dair sunumların yer aldığı çevrimiçi eğitim, güncel dini sorular üzerinde yapılan değerlendirmelerle tamamlandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlarına teşekkür eden İl Müftüsü Celal Sürgeç, müftülüklerin fetva birimlerine her gün onlarca soru yöneltildiğini belirtti.

Vatandaşlara sahih bilgi vermenin bir mesuliyet olduğunu vurgulayan Müftü Sürgeç, "fetva birimlerinde görev yapan personelin devamlı surette kendisini yetiştirmesi gerektiğini, bu ve bunun gibi eğitimlerin personele bu noktada çok katkı sağladığını" ifade etti.

Programa İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, eğitim ve din hizmetleri uzmanlarıyla ADRB personeli katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...