Kahramanmaras’da Her Müftülük Kendi Din Hizmetleri Stratejisini...

Kahramanmaras'da Her Müftülük Kendi Din Hizmetleri Stratejisini Belirlemelidir

her müftülük kendi din hizmetleri stratejisini belirlemelidir

25 Aralık 2019 - 16:21

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in başkanlığında, Kahramanmaraş’ta görev yapan tüm vaizlerin, koordinatörlerin, manevi rehberlerin katılımıyla Onikişubat İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde bir toplantı tertip edildi.

Ana teması “VI. Din Şûrası” olan toplantıda ayrıca ADRB, Temel Aile Bilinci Seminerleri, Cami Dersleri, Vaaz ve İrşad Faaliyetleri konuları da görüşüldü.

VI. Din Şûrası Sonuç Bildirgesi maddeleri tek tek okunup istişare edilerek, Kahramanmaraş İl Müftülüğüne ve İlçe Müftülüklerine bu konuda düşen görevler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Her müftülüğün din hizmetleri stratejisini belirlemesi gerektiğinin altını çizen Müftü Sürgeç, 6. Din Şûrası kararlarını Kahramanmaraş özelinde, camilerde, görev yerlerinde topluma sahih, doğru, birleştirici projeler, söylemler üreterek vatandaşlara sunmak gerektiğini, ayrıca bu bağlamda gençlik merkezleri ve yurtlarda da bir yol haritası çizilmesi gerektiğini ifade etti. İl Müftüsü Sürgeç, vakit mevhumu gözetmeden görev yapan personele teşekkür ederek, koordinatörlere yaptıkları vazifenin çok önemli olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”