Kahramanmaras’da Il Müftümüz, Ilçe Müftüleri Ile Video...

Kahramanmaras'da Il Müftümüz, Ilçe Müftüleri Ile Video Konferans Toplantısı Gerçekleştirdi

il müftümüz, ilçe müftüleri ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi

16 Nisan 2020 - 16:20

Kahramanmaraş İl Müftümüz Celal Sürgeç, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele sürecinde, 11 ilçe Müftüsüyle video konferans üzerinden toplantı gerçekleştirdi.     

İl Müftüsü Sürgeç, görüşmede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına dair yapılan çalışmalar hakkında ilçe müftülerinden bilgi aldı.

Müftü Sürgeç, tüm dünyada etkili olan salgın karşısında din görevlilerinin en ücra noktalarda fedakârca çalıştıklarını ve yardıma muhtaç olan herkesin yardımına koştuklarını hatırlatarak ilçe müftülerinden hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini iletmelerini istedi.

Diyanet personeline yönelik bazı medya organlarında yürütülen itibarsızlaştırma çabalarına da değinen Sürgeç, ilçe müftülerinden, din görevlilerinin fedakârca yürüttükleri çalışmaları yerel ve ulusal basın ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayın organları olan Diyanet TV ve Diyanet Haber’le paylaşmalarını istedi.

Salgın dolayısıyla mağdur olan ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Bizbize Yeteriz Türkiyem” kampanyası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası hakkında din görevlilerinin bilgilendirilmesini isteyen Sürgeç, bağışların gönüllülük esasına göre yapılması tavsiyesinde bulundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, alınan tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini hatırlatarak 11 ilçede yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşların hizmetinde olunması talimatını yineledi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in başkanlığında gerçekleştirilen görüşmede, birim amirleri de hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu