Kahramanmaras’da “peygamberimiz Ve Gençlik” Konulu Panel

Kahramanmaras'da “peygamberimiz Ve Gençlik” Konulu Panel

“peygamberimiz ve gençlik” konulu panel

08 Aralık 2018 - 16:20

Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğince “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu bir Panel düzenlendi. Program öncesinde misafirlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi. Sunuculuğunu KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Hanife Sena HARMANCI’nın yaptığı panel KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ercan DEMİRBAY tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Panelin açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ yaptı. Müftü SÜRGEÇ konuşmasında: “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gençlere çok önem veriyordu. İslam toplumunun gelişmesinde, şekillenmesinde, İslam’ın yaşanmasında ve yayılmasında gençlere çok önemli görevler vermiştir. Genç sahabeleri sorumluluk vererek onlara güvenerek önemli görevler vererek uzak diyarlara göndermiştir. Ben burada sözü uzatmadan genç kardeşlerime veriyorum. Peygamberimizi bir de gençlerden dinleyelim.” Şeklinde konuştu. Daha Sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi CAN: “Panelin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin öğrencilerin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlamaktadır. Üniversite yönetimi olarak öğrenci odaklı faaliyetleri yaygınlaştırmayı amaçlıyor ve bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Günümüz dünyasında gençlik bir çok sorunla karşılaşıyor bu sorunlarımızın çözümü noktasında Kur’an ve Peygamber Efendimizin sünnetini kendimize rehber edinmeliyiz. Peygamberimizin hayatını iyi okumalı, iyi anlamalı O’nun hayatın her alanını kapsayan kıymetli hadislerine gereken önemi vermeliyiz.” diye konuştu.

Moderatörlüğünü KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Selahattin KOLAY’ın yaptığı panelde KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Emel DEMİREL “Hz. Peygamberin Gençlerle Olan İlişkisi ve Onlara Gösterdiği Özen ve Değer”, Tayyip DÖLEK Kur’an Işığında İnsanlığa Model Gençler: Ashab-ı Kehf”, Özlem Sultan ÖLKER “Gençliğin Günlük Hayatta Karşılaştığı Problemler ve Bunlara Yönelik Çözüm Yolları”, Ayşenur ÇELİK “Hz. Peygamberin Hanımlara Verdiği Değerler Bağlamında Genç Hanım Sahabeler” ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Hayrunnisa AYGÖR “Gayr-i Müslim Bir Toplumda Müslüman Olarak Kalabilmek” konulu sunumlarını yaptılar.

Program sonunda KSÜ Kamu Yönetimi Öğrencisi Oğuzhan KARADUMAN, KSÜ Makine Mühendisliği Öğrencisi Mustafa CANDEMİR ve KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ercan DEMİRBAY’dan oluşan ilahi korosu misafirlere ilahi dinletisinde bulundu.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda