Kahramanmaras’da Tarihi Maraş Kalesinde 100 Yıl Aradan Sonra Cuma...

Kahramanmaras'da Tarihi Maraş Kalesinde 100 Yıl Aradan Sonra Cuma Namazı

tarihi maraş kalesinde 100 yıl aradan sonra cuma namazı

08 Haziran 2020 - 16:20

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Maraş kalesi 05.06 2020 tarihinde düzenlenen törenle açıldı. Törenin akabinde tarihi Maraş Kalesi’nde 100 yıl aradan sonra bir kez daha cuma namazı kılındı.

Ulu Camii önünden kaleye bayrak yürüyüşle başlayan program kaleye bayrak çekilmesiyle devam etti. İstiklal marşı ve saygı duruşunun akabinde Kur’an-ı Kerim okundu.

Cuma namazı öncesi düzenlenen programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kalemize yeniden kavuşuyoruz. İslam’ın gözbebeği olan Maraş, Anadolu’nun gözbebeği olmuştur. 100 yıl önce tarihimiz milletimiz için son derece önemlidir. Diriliş ruhumuzun bize verdiği bir ruh ile burada bugün cuma namazını eda ediyoruz” diye konuştu.

Program İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ’ in gönüllere dokunan duası ile sona erdi ve ardından tarihi kalede 100 yıl aradan sonra bir kez daha cuma namazı kılındı.

Sosyal mesafe kuralına uygun olarak kılınan cuma namazı öncesi Kızılay tarafından maske dağıtıldı. Namaz sonrası cemaate etli pilav ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...