Kahramanmaraş Il Müftüsü Celal Sürgeç’ten Anlamlı Ziyaret

Kahramanmaraş Il Müftüsü Celal Sürgeç’ten Anlamlı Ziyaret

kahramanmaraş il müftüsü celal sürgeç’ten anlamlı ziyaret

05 Mayıs 2020 - 16:20

Kahramanmaraş İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Celal Sürgeç müftülük personeli ile birlikte Kahramanmaraş Alevi-Bektaşi geleneğinin en önemli merkezlerinden Erenler Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Burada dernek başkanı Müslüm İbili ile bir süre görüşen Celal Sürgeç, dernekçe belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine birlikte ziyarette bulundular ve yardım kolisi dağıttılar, yaşlı ve hastaları ziyaret ettiler.

Ziyarette İl Müftüsü Celal Sürgeç ehl-i beyt sevgisine, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu “Bu ay rahmet ayıdır. Bu ay yanı başımızda yaşayan tüm varlığın farkına varmamız gereken bir aydır. Zira Efendimiz ‘Her ciğeri yaş için size ecir ve mükafat vardır’ ve Yeryüzünde bulunan her canlıya rahmet ve merhametli olun ki Allah ta size merhamet etsin.'' buyurmaktadır. Bizler sizlerin kardeşiniz olarak her daim yanınızdayız. Çünkü birbirimizin kardeşiyiz bu sebeple birbirimize emanetiz. Milli birlik ve beraberliğimizi karşılıklı sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma gibi güzel davranışlarla güçlendirmeliyiz.”

Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “İl Müftümüzün Ramazan ayında bizleri unutmayıp ziyaret etmesi, derneğimizce belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize Diyanet Vakfımızın hazırladığı yardım kolilerini bizzat gelip dağıtması bizi son derece duygulandırmış ve onure etmiştir. Allah Müftümüzden razı olsun devletimize zeval vermesin. Bu ziyaret birlik ve beraberliğimize önemli bir katkıda bulunmuştur.” Şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı