Kahramanmaras Müftülüğü mesleğe hazırlık eğitimi sona erdi

MESLEğE HAZıRLıK EğiTiMi SONA ERDi

30 Temmuz 2018 - 21:37

MESLEĞE HAZIRLIK EĞİTİMİ SONA ERDİ

İl Müftülüğümüz tarafından, 4/B Sözleşmeli personel statüsünde göreve başlayan Kur’an Kursu Öğreticilerinin mesleki yeterliklerini artırmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, kıraatlerindeki eksikliklerini gidermek, görev bilincini artırmak, mesleki formasyonlarına katkıda bulunmak, kurum aidiyetini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla, 26 Haziran – 24 Temmuz 2018 tarihleri arasında “Mesleğe Hazırlık Eğitimi” düzenlenmiştir.

Sözleşmeli personel eğitimi görevlinin bağlı bulunduğu kurum veya kuruluşu tanımasına, görevlerini, hak ve sorumluluklarını, teşkilatını ve ilgili mevzuatı bilmesine katkı sağlaması bakımından önemli olup, eğitim neticesinde personel, görev mahallinde karşılaşabileceği olumsuz durumlar konusunda donanımlı hale gelmektedir. Aynı şekilde bu eğitim personele, yürüteceği hizmetle ilgili ufuk çizmesi, görevlinin kurumuyla sağlıklı iletişim kurabilmesi, kurumsal ilişkiler ve hizmet hayatı ile ilgili planlamalar yapabilmesi açısından da faydalı bir eğitim olmuştur.

Şerife Yaşar Gölcü Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda yapılan eğitime, ilimize atanan 36 kursiyer katılmıştır.

Mesleğe Hazırlık Eğitiminde, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyeleri ve müftülüğümüzden alanında uzman hocalarımız görev almışlardır.

Ayrıca, Kahramanmaraş İl Müftülüğü olarak kursiyerlerimize, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Gençlik, Engelli ve Kyk Koordinatörlerimiz tarafından, yapılan hizmetlerin tanıtımları da yapılmıştır.

Mesleğe Hazırlık Eğitimi, 25 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yazılı ve sözlü mülakat ile sona ermiştir.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda