Karabük’te 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri...

Karabük'te 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde D.i.b. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kadir Dinç “peygamberimiz Ve Aile” Konulu Konferans Vermek üzere Ilimize Geldi.

2019 yılı mevlid-i nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde d.i.b. eğitim hizmetleri genel müdürü sayın kadir dinç “peygamberimiz ve aile” konulu konferans vermek üzere ilimize geldi.

14 Kasım 2019 - 16:32

Karabük İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı Belediye Nikâh ve Konferans Salonunda “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, İlçe Kaymakamları, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kadir DİNÇ, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, kurum müdürleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşımızın okunması ve Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK kısa bir konuşma yaparak Mevlid-i Nebi Haftasının ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.

Vali Fuat Gürel “Peygamberimizin yeryüzünü şereflendirdiği Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili güzel dileklerde bulunarak ve bu konferansa vesile olanlara teşekkür ederek sözü Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ hocamıza bıraktı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ kalabalık bir katılımcının bulunduğu salonda yapmış olduğu konuşmasında; Mevlid-i Nebi Haftasının Peygamberimizi anmaktan onu anlamaya yönelik olduğunu, bu haftanın tüm Müslümanların kendilerine çeki düzen vermesi için bir fırsat olduğunu, istatistiklere göre 2017 yılında 570.000 evlilik 128.000 boşanma, 2018 yılında 550.000 evlilik 140.000 boşanma olayının olduğunu, son yıllarda evliliklerin azalarak boşanmaların fazlalaştığını, bu durumun oldukça vahim sonuçlarının ortaya çıktığını belirtti.

Peygamberimizin eşleri ile olan ilişkilerinde izlemiş olduğu yöntemin bu günlerde ne kadar değerli olduğunu örneklerle anlatan hocamız, evlilik müessesesinin karşılıklı sevgiye, sadakate, dürüstlüğe, müsamaha ve hoşgörüye dayandığını, eşler arasındaki ilgisizliğin en önemli boşanma nedeni olduğunu belirterek ev içinde olanların evde kalmasının gerektiğini, özel olanların sosyal medyada paylaşmanın yanlışlığını anlattı.

Konferansın sonunda Sayın İl Müftümüz İlyas YILMAZTÜRK günün anlam ve önemine binaen misafir hocamıza hediye takdiminde bulunarak program sona erdi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”