Karabük’te 2021 Ekim Ayı Personel Mutad Aylık Toplantısı...

Karabük'te 2021 Ekim Ayı Personel Mutad Aylık Toplantısı Yapıldı

2021 ekim ayı personel mutad aylık toplantısı yapıldı

15 Ekim 2021 - 16:30

                     2021 EKİM AYI PERSONEL MUTAD AYLIK TOPLANTISI YAPILDI

          14 Ekim Perşembe günü Kent Meydanı Belediye Nikah Salonunda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftasının konu edildiği İl Müftülüğü personel mutad aylık toplantısına Vali Fuat GÜREL de teşrif ettiler.

        Toplantı; Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, İl Müftüsü Sayın İlyas YILMAZTÜRK, Valilik Özel Kalem Müdürü Sayın Mustafa CÜCÜ, İl Müftü Yardımcısı Sayın Merve YUMLU, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve İl Müftülüğü Personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantımız, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK’ün takdim konuşmalarının ardından, Vali Fuat GÜREL’in konuşmalarıyla devam etti.

Vali GÜREL konuşmasında;

        “Sizler 24 saat görev başındasınız. Pek çok açıdan sadece ezan saatleri ve vakit namazı saatleriyle sınırlı bir görev icrası gibi görünmekle birlikte, siz çok önemli bir sosyal görevi toplumda ifa ediyorsunuz. Zira insanımız sizi her an yanında görüp ihtiyaç duymakla karşı karşıya kalıyor. Bu manada benimde sizleri ifade etmek istediğim, hatırlatmak istediğim bazı hususlar olacak. Bunlardan birisi tabi ki, bu önemli görevi ifa ederken bir devlet memuru olarak, aynı zamanda temsil ettiğimiz görevin hukukuna uygun ve taşıdığımız misyonun, sorumluluğun ağırlığının bilincinde olmanız. Zaten Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftalarının yıl dönümleri bizlere bu manada kendimize bir sorgulama, gözden geçirme ve yenileme fırsatı da veriyor. Her meslek gurubu için bu geçerlidir.

         Değerli arkadaşlarım, kılık kıyafetimizden, cemaatimize ve toplumludaki herkese gösterdiğimiz özen ilgi, mesai saatlerine yani camilere giriş çıkış saatlerine gösterilen özenden, camilerimizin, bahçelerimizin temizliği ve taşıdığımız sosyal misyonun farkında olmak hasebiyle takınacağımız her türlü tutum hareket davranış bizler için çok önemlidir. Şöyle ki sizler toplumda pek çok noktada devleti temsil eden belki de tek kamu görevlisisiniz. Bazı köylerimizde okullarımızda kapalı devlet adına orada görev yapan neredeyse siz varsınız, muhtarlarımız var. Bu anlamda siz kendinizi önemseyin ve de bu ehemmiyetin bu önemin gereğini yerine getirme noktasında da hiçbir şeyi hafife almayın diye düşünüyorum. Sizin aslında İslamiyet’i temsil eden örnek bireyler olarak yansımanız toplumda geniş yankı buluyor. Bu manada cemaatle ilişkiler, Kuran Kurslarımızdaki öğrencilerimizle kuracağınız ilişkiler, öğrenci velilerimizle geliştireceğiniz ilişkiler hem dinimizin daha iyi anlaşılması, hem de sizlerin temsil ettiği misyon anlamında karşılık bulmanız ve hizmetinizin karşılığını almanız noktasında çok önem taşıyor. Yapılan toplantı vesilesi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftanız ve Mevlid-i Nebi Haftasını en kalbi duygularımla kutluyor, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

      Camiler ve din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda İl genelinde dereceye giren personele hediye, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunda özverili çalışmalarıyla görev alan personele teşekkür belgesi ve İl Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmış olan ve emekliye ayrılan personelimize plaket takdiminden sonra toplantımız sona erdi.

Sayın Valimize toplantımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...