Karabük’te Il Müftümüz Sayın Ilyas Yılmaztürk’ün Berat...

Karabük'te Il Müftümüz Sayın Ilyas Yılmaztürk'ün Berat Kandili Mesajı

il müftümüz sayın ilyas yılmaztürk'ün berat kandili mesajı

09 Nisan 2020 - 16:30

Kıymetli Kardeşlerim;

Sevgili Peygamberimizin Allah'a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye ettiği ve o gece güneş batınca Allah Teala'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' buyurduğunu bizlere müjdelediği Berat Gecesini inşaallah idrak edeceğiz.
Dünya’yı kasıp kavuran, şu ana kadar yaklaşık (Yetmiş bin) kişinin ölümüne sebep olan ve ülkemizde de etkisini gösteren Kovid-19 Korona virüs salgınının gölgesinde duaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, kendimiz, milletimiz ve tüm insanlık için içten ve samimi yakarışlarla Rabbimize dua ve niyazda bulunalım. Yetkili mercilerin açıkladığı bütün tedbirlere uyalım. Tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulmak için beraberce ümit, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim.
Bu gecede bize düşen tefekkürdür, niyazdır, tevbedir. Tevbekar kullarını seven ve tevbeleri kabul eden Rabbimize sığındığımız bu mukaddes gecede, tevbemiz beratımız olsun.
Bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek bir daha aynı yanlışlara yaklaşmama azmi ve bilinciyle af dileyelim.
Mübarek gecelerde büyük bir coşku ile ibadet, dua ve niyazlarımızla dolup taşan camilerimiz şimdi mahzun. Bizler bu süreçte evlerimizi mescitlere dönüştürelim, müminin miracı olan namazlarımızı daha bir huşu içerisinde kılalım.
Bu düşünceler ile; affımıza, afiyetimize, sağlığımıza, tefekkür, tezekkür ve tedebbüre vesile olması duamızla “Berat Gecemizi” tebrik ediyorum.

İlyas YILMAZTÜRK
Karabük İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...