Karaman’da 22 öğrenci Için Hafızlık Icazet Merasimi...

Karaman’da 22 öğrenci Için Hafızlık Icazet Merasimi Düzenlendi.

karaman’da 22 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

16 Ekim 2019 - 16:42

Müftülüğümüze bağlı Zenbilli Ali Efendi Kur'an Kursu'nda hafız olan 22 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Karaman Valisi Fahri MERAL, Karaman Belediye Başkan Vekili Bekir KÜÇÜKTÜRK, Ak Parti il Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN, daire amirleri, hayırsever vatandaşlarımız hafız adaylarımız, velilerimiz ve halkımızın katılımıyla Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur’an Kursu öğreticilerinden Hafız Ali DİNÇER’in Kur’anı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz Muhammet Lutfi Ketenci’nin açılış konuşmasıyla başladı. İl müftümüz Muhammet Lutfi KETENCİ konuşmalarına, Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlere dua ederek başladı ve Kur'an kurslarının halkımız tarafından çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Zenbilli Kur'an Kursu'muz 1999-2000 yıllardan sonra eğitim öğretime başlayıp 151 yatak kapasiteli 16 derslikten oluşuyor. Şuan 5 sınıfta hafızlık, 5 sınıfta da Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma dersi veriliyor. Rabbim sayılarını çoğaltsın. Hafızlarım sizleri tebrik ediyorum. Sizler Kur'an-ı ezberlediniz hafız oldunuz. Yürüyen, canlı Kur'an oldunuz, ailelerinizi anne ve babalarınızı bu açıdan da tebrik ediyorum. Hocalarınıza emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum. Din eğitimi olmadan din hizmeti olamayacağını bilmemiz lazım. Kurslarımızda ve camilerimizdeki imkanlar çok fazla. Bu imkanların devam etmesi için çalışarak şükretmemiz gerekiyor."

Program Zenbilli Ali Efendi Kur’an Kursu’nun ve hafızların tanıtımı ili ilgili sinevizyon gösterileri, ilahi dinletisi ve yapılan duanın ardından hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı