Karaman’da Diyanet Işleri Başkanlığımızca"ayasofya-i...

Karaman'da Diyanet Işleri Başkanlığımızca"ayasofya-i Kebir Cami-i şerifi Sempozyumu" Düzenlendi.

diyanet işleri başkanlığımızca"ayasofya-i kebir cami-i şerifi sempozyumu" düzenlendi.

06 Ekim 2020 - 16:40

Diyanet İşleri Başkanlığımızca"Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Sempozyumu" düzenlendi.
Ayasofya'nın 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılması dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi avlusunda düzenlenen sempozyumun açılışında Ayasofya-i Kebir Cami-i İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Kur'an-ı Kerim okudu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumda, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala "Kültür ve Medeniyet Tarihinde Ayasofya" başlıklı açılış konferansı verdi.
Açılış konferansının ardından sempozyumun oturumları çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Ayasofya'nın tarihine ve şahit olduğu değişimlere ışık tutması, bünyesinde barındırdığı kültür mirasının dinler tarihi ve Türk-İslam sanatları açısından tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan sempozyumda, ulu mabedin eşsiz değeri, din ve ibadet tarihi ekseninde mercek altına alındı.
Tebliğcilerin, bulundukları yerlerden online olarak sunumlarını gerçekleştirdikleri sempozyumun 1. oturumunda "Ayasofya Tarihi", 2. oturumunda "Ayasofya ve Mimari", 3. oturumunda "Ayasofya, İlim ve Hikmet", 4. oturumunda "Ayasofya ve İbadet", 5. oturumunda "Ayasofya ve Din Hizmeti", 6. oturumda "Ayasofya ve Sanat", 7. oturumda "Ayasofya ve Edebiyat", 8. oturumda "Ayasofya ve Seyahatnameler", 9. oturumda "Ayasofya ve Vakıf Geleneği" başlıkları ele alındı.
"Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Sempozyumu", Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen "Değerlendirme ve Kapanış Oturumu"nun ardından sona erdi.

Başkanlığımızca online olarak gerçekleştirilen bu sempozyuma tüm görevlilerimizin katılmalari için gerekli duyuru ve tebligat yapılarak teşvik edilmiştir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...