Karaman’da Diyanet Işleri Başkanlığından Umre ödüllü Bilgi...

Karaman'da Diyanet Işleri Başkanlığından Umre ödüllü Bilgi Yarışması

diyanet işleri başkanlığından umre ödüllü bilgi yarışması

05 Kasım 2018 - 16:39

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Milletimizin geleceğini inşa edecek gençlerin; bilgi, ahlak, estetik, ruh güzelliği, merhamet ve adalet duygularıyla yetişmelerine katkı sağlamak, milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve erdemlerin nesilden nesile  aktarılarak hayat bulmasını temin etmek, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insanî erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olunması amacına yönelik olarak üç kitaptan oluşan  bir kitap okuma yarışması düzenlemiştir. Yarışma 22.Aralık.2018 tarihinde yapılacaktır. Yarışmanın birincileri Başkanlığımız tarafından Umre ile ödüllendirilecek olup, yarışmada dereceye giren diğer 5 öğrenci de (Beş kız, beş erkek) toplamda on öğrenci  (2.3.4.5.6.) Karaman İl Müftülüğünce; (Yarım, Çeyrek, Gram, Yarım çeyrek ve Yarım gram) altınla ödüllendirilecektir.

1-“HAYATIN TEKRARI YOK” Kitabından;

“…Eksikliğimizi görebilmek, yanlışlarımızdan dönebilmek, hatalarımızın farkına varıp özür dilemeyi becerebilmek bu kadar zor mu? Ya özür dileyeni affetmek,  pişmanlığa inanmak, değişmesine yardımcı olmak daha mı zor ilkinden? Hayatın rövanşı olmadığına göre gerçekten yazık oluyor sevmeyi ve sevilmeyi tadamadan, kahırla, adavetle geçen ömürlere…”

2-“SORULARLA İSLAM” Kitabından;

“…Aynı zamanda bir “beşer” olan Allah Rasülü (s.a.v.) in ibadet alanındaki sünnetlerinde elbette şekli unsurlar önem arz eder. Namazdaki ta’dil-i erkân, ellerin bağlanması, ayakta durma, rükû, secde ve oturma şekli hep ondan öğrenilmiştir ve belirleyicidir. Ancak ibadetlerin dışındaki davranışlarında ise adetler ve Hz. Peygamberin gözettiği maksatlar öne çıkar. Giyim-kuşam, ev içi ve dışı yaşam, yeme-içme vb. sosyal hayattaki birçok davranışta taklit değil, tahkik gerekir. Yani onu neden yaptığı bilinmeden aynen taklit etmektense,  sebebini ve amacını bilerek onun hedefini esas almak gerekecektir. Zira Müslümanlara düşen onu her konuda “taklit etmek” değil, ama onu örnek almaktır…”

3-“HZ. MUHAMMED VE EVRENSEL MESAJI” Kitabından;

“…Hz. Peygamberin tebliğinde en fazla dikkat çeken hususlardan birisi, mesajın yoğun bir değerler sistemi içermesi ve bu değerlerin evrensel niteliğe sahip olmasıdır. Hz. Peygamber evrensel değerleri bizzat kendisi yaşayarak ve uygulayarak çevresine örnek olmuş, herkesin anlayabileceği bir dille yaygınlaşmasını, topluma yerleşmesini ve gelecek için de yol gösterici olmasını sağlamıştır…”

Bu vesileyle başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere bütün halkımızın “Mevlid Kandili”ni  ve “Mevlid-i Nebi” haftasını tebrik, eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

KARAMAN İL MÜFTÜLÜĞÜ

Not: Kitapların (indirimli) temini konusunda Karaman İl Müftülüğü ile K. Yurtlar kurumunda görevli “mânevi rehber”lerimizle de görüşülebilir.

Katılım İçin: Başvuru Adresi

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret