Karaman Il Müftülüğünden Afrikalı üniversite öğrencilerine...

Karaman Il Müftülüğünden Afrikalı üniversite öğrencilerine Yönelik Tanışma/kaynaşma Etkinliği....

karaman il müftülüğünden afrikalı üniversite öğrencilerine yönelik tanışma/kaynaşma etkinliği....

26 Ocak 2022 - 18:20

İl Müftülüğü tarafından Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet Çavaş  Kur'an Kursunda, ilimizde öğrenim gören Afrikalı gençlerle tanışıp kaynaşmaya, sevgi ve muhabbeti paylaşmaya yönelik din görevlileri eşliğinde okunan ilahi, ezgi ve kasidelerle moral gecesi düzenlendi. Akşam yemeğinin ardından başlayan Programda İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ gençlere yönelik konuşmasında;

"Sizler,  Bilal-i Habeşi efendimizin torunları, gönül coğrafyamızın bir parçası olan kardeşlerimizsiniz.  İlim tahsili yolunda ailelerinizden uzakta sıcak yuvaya hasret bir şekilde şehrimizin en kıymetli misafirlerisiniz. Sizleri bu soğuk kış günü akşamında düzenlediğimiz programda  ağırlamaktaki amacımız, aramızda gönül köprüleri oluşturmk,  sizlerle tanışıp kaynaşmak, bunun yanında burada yalnız olmadığınızı, kendinizi evinizdeymiş gibi  hissetmenizi sağlamaktır.  İlim öğrenme yolunda elde ettiğiniz başarı kadar manevi kazancınızı artırmanız ve ruh güzelliğine talip olmanız da önem arz etmektedir. Eğitim süreçleriniz tamamlandıktan sonra ülkelerinize döndüğünüzde, ülkemiz ve milletimiz için gönül elçilği  görevini en iyi şekilde ifa edeceğinizden eminim. Bu yolda her ne faaliyet yapıyorsak yapalım “Kardeşliğe Değer” diyorum. Her birinize dünyevi ve uhrevi hayatınızda başarılar diliyorum. Bundan sonra İl Müftülüğü olarak icra edecek olduğumuz sosyal ve kültürel içerikli  programlarımıza katılımlarınızı bekliyorum. Kapımız her daim sizlere açıktır." dedi.

Kur'an Kursunda hafızlık öğrenimine devam eden öğrencilerle kaynaşmaya da vesile olan programdan misafir öğrencilerin olumlu anlamda etkilendikleri ve kendilerinin de Kur’an öğrenmek istedikleri yönündeki talepleri dikkat çekti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri