Kars’ta ’camiler Ve Din Görevlileri Haftası’ Coşkusu...

Kars'ta 'camiler Ve Din Görevlileri Haftası' Coşkusu Sürüyor

kars'ta 'camiler ve din görevlileri haftası' coşkusu sürüyor

06 Ekim 2021 - 16:55

https://www.diyanethaber.com.tr/kars-muftulugu/kars-ta-camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-coskusu-h18873.html

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" temasıyla kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Kars’ta çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Edirne Selimiye Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri sürüyor.

İl ve ilçe müftülükleri hafta kapsamında “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla çeşitli programlar düzenliyor.

Kars’ta ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Kars’ta çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Vali Öksüz’e ziyaret

Kars’ta “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri Valilik ziyareti ile başladı.

İl Müftüsü Yusuf Eviş, beraberindeki heyetle birlikte Vali Türker Öksüz’ü ziyaret etti.

Ziyarette İl Müftüsü Eviş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını, bu yılki temanın ise "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" olarak belirlendiğini ifade etti. Eviş, hafta kapsamında gerçekleştirilecek programlar hakkında Vali Öksüz’e bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Türker Öksüz ise din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif program

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

İl Müftülüğünce düzenlenen programda vefat eden din görevlileri ve hayırsever vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş, haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu üzerine sohbet etti.

Sabah Namazı Buluşması

Hafta kapsamında ayrıca İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla Merkez Camii’nde “Sabah Namazı Buluşması” düzenledi.

Programda gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Eviş, haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu üzerine sohbet etti. Sabah namazı buluşmalarının Kovid-19 tedbirleri eşliğinde devam edeceğini söyleyen Müftü Eviş, gençlerin camilerle olan irtibatlarını artırmanın ve camilere olan bağlılıklarını güçlendirmenin bu tarz birlikteliklerle mümkün olacağını kaydederek programı organize eden din görevlilerine teşekkür etti.

Hayırsever Esnafa “vefa” ziyareti

Öte yandan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, beraberindeki görevlilerle birlikte cami ve Kur’an kurslarına destek olan hayırsever esnafa ziyarette bulundu.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri hakkında esnafa bilgi veren İl Müftüsü Eviş, “Vermiş olduğunuz maddi ve manevi desteklerle birlikte şehrimize, ülkemize, milletimize, gençlerimize, hafızlık ve Kur’an öğrenimi yapan öğrencilerimize hizmet etmekteyiz. Yapmış olduğunuz hayırlarla yüzlerce öğrencimize eğitim ve barınma imkanı sağlarken binlerce gencimizin yetişmesine vesile oluyoruz.  Göstermiş olduğunuz vefa örneğinden dolayı teşekkür eder, Cenab-ı Allah’tan hizmetlerinizin ve hayırlarınızın kabulünü dilerim.” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf ise Türkiye Diyanet Vakfına ve İl Müftülüğüne güvenlerinin tam olduğunu belirterek bu yardımların devamının geleceğini ifade ettiler ve böyle hayırlı hizmetlere vesile oldukları için İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Ziyaretlerde İl Müftüsü Yusuf Eviş, hayırsever esnaflara “Teşekkür Belgesi” takdim etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...