Kars’ta "ahilik Haftası" Etkinlikleri Sürüyor

Kars'ta "ahilik Haftası" Etkinlikleri Sürüyor

kars'ta "ahilik haftası" etkinlikleri sürüyor

20 Eylül 2021 - 16:55

Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla ülke genelinde "Ahilik Haftası" etkinlikleri düzenlendi.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Kars İl Müftülüğü, "2021 Ahi Evran Yılı" kapsamında çok sayıda etkinlik düzenledi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kars Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday'ı ziyaret ederek Ahilik haftalarını kutladı.

İl Müftüsü Eviş, Kars esnafına helal ve bol kazançlar temennisinde bulunarak "ahiliğin birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve cömertliğin, vefa ve hoşgörünün, sevgi ve saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olduğunu" belirtti.

Müftü Eviş, Ahilik teşkilatının Kur'an'a ve sünnete dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatan kılınmasında, Osmanlı Devleti'nin kurulmasında ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynadığını kaydetti.

Öte yandan Kars İl Müftülüğü, "Ahilik Haftası" kapsamında "Mevlid-i Şerif Programı" ve çeşiştli seminerler düzenledi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda