Kars’ta Dereceye Giren Gençler ödüllendirildi

Kars’ta Dereceye Giren Gençler ödüllendirildi

kars’ta dereceye giren gençler ödüllendirildi

18 Eylül 2021 - 16:55

Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik "Çevrimiçi Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmişti.

Yarışmaya katılan üniversite öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hadislerle O'nu Anlamak" adlı eserden sorumlu tutuldu.

Bu kapsamda Kars İl Müftülüğü, dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende gençlere ödüllerini takdim eden İl Müftüsü Yusuf Eviş, “Öncelikle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başkanlığımızın Çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği bu yarışma vesilesi ile gençlerimizin Hz. Peygamber (s.a.v)’i tanıma, onun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme ve Başkanlık çalışmaları ile tanıştırmış bulunmaktayız. Bundan dolayı yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta gençlik koordinatörlerimiz, KYK yurtlarında görevli manevi danışmanlarımız ile Başkanlık gençlik çalışmalarında görev alan diğer personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

- Hafızlar belgelerini aldı
Öte yandan Kars İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 8 öğrenciye, hafızlık belgeleri verildi.

Öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler veren İl Müftüsü Yusuf Eviş, öğrencilere bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileyerek, kendilerini yetiştiren hocalarına ve hafızlık eğitimi boyunca onları madden ve manen destekleyen ailelerine teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...