Kastamonu’da 2022 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Kastamonu'da 2022 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Din Görevlileri Arası "ezanı Güzel Okuma Yarışması" Bölge Finali Yapıldı.

2022 yılı camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle din görevlileri arası "ezanı güzel okuma yarışması" bölge finali yapıldı.

28 Temmuz 2022 - 17:00

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlileri arası "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" bölge finali Nasrullah Kadı Cami'inde düzenlendi.

İl Müftülüğü ev sahipliğinde tarihi Nasrullah Kadı Cami'nde düzenlenen yarışmaya Kastamonu, Ankara, Çankırı, Düzce, Karabük, Zonguldak, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu ve Bartın birincileri katıldı.

Yarışma, Nasrullah Camii Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu'unun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Yarışmacılar, Komisyon Başkanı Diyanet Akademi Merkezinde, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Dinî Musiki öğretmeni Abdurrahim ARPAGUŞ ve üyelerden oluşan  jürinin önünde  hicaz, uşşak, rast ve saba makamında ezanlarını okudular ve jüri, yarışmacıları sahne duruşu, diksiyon, güzel ses ve makam uygunluğu kriterlerine göre değerlendirdi.

Yarışmada Kastamonu ilimizi temsilen katılan Enes Garparslan 1'inci, Ankara-Çankaya'dan Ali Pamuklu 2'nci Düzce'den Zülküf Aktepe ise 3'üncü oldu.

Yarışmayı birinci olarak bitiren Enes Garparslan, 18 Ağustos'ta Giresun'da yapılacak Türkiye finaline katılacaktır.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x