Kastamonu’da Hz. Pir Kur’an Kursu’nda Hafızlığını...

Kastamonu'da Hz. Pir Kur’an Kursu’nda Hafızlığını Tamamlayan 31 öğrenci Için Hafızlık Icazet Merasimi Düzenlendi

hz. pir kur’an kursu’nda hafızlığını tamamlayan 31 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi

13 Ağustos 2022 - 17:00

Hz. Pir Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 31 öğrenci Hz. Pir Cami’ne yürüdüler. Burada yapılan duanın ardından öğle Namazı için Kuzeykent Ulu Camii’ne hareket edildi. İl Vaizi Bahadır Aydın Hoca’nın yaptığı vaazdan sonra Öğle Namazı kılındı. Hafızlığını Hz. Pir Kur’an Kursu’nda tamamlayan ve Mustafa Dinler Camii vekil imam hatibi Enes Garparslan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program başladı. Getirilen tekbir ve salavatlar eşliğinde hafızlar camideki yerlerini aldılar.

Açılış konuşmasında İl Müftümüz sayın Mustafa Bilgiç; Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan ve programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “Hz. Allah’ın insanlara bahşettiği nimetlerden biri de hafız olmaktır. Hafızlarımız Kur’an-ı aklına ve gönlüne giydirerek, canlı bir Kur’an oldular. Hafız olmak zordur ama hafızlığı muhafaza etmek daha zordur. Hafızlığı korumak için; fem-i musin, fehm-i muhsin ve hulk-u muhsin olmak icâb eder. Kastamonu’muz ruhu ve kimliği olan bir şehirdir. Sesiyle, sedasıyla, evliya ve ulemasıyla meşhur olan bir şehirdir.” diyerek sözlerini bitirdi.

     Kuzeykent Ulu Camii müezzin kayyımı Kadir Demirci Hoca’nın Kur’an tilavetinden sonra, Nasrullah Kadı Camii baş imam hatibi Kahraman Şekercioğlu Hoca, Kur’an tilavetinde bulundu. Müftülük İlahi Korosu’nun seslendirdiği ilahi ve kasidelerin ardından, hafızlar Fil Sûresi’nden Nâs Sûresi’ne kadar Kur’an tilavetinde bulundular.

     Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı sayın Dr. Burhan İşleyen Hocamız;  zorlu bir süreç olan hafızlık eğitimi boyunca bu talebelere yardımcı olan ailelerine, hocalarına ve Kastamonu Halkına teşekkür ederek, sözlerine şöyle devam etti; “Kur’an-ı ezberleyerek bir adım attınız. Bundan sonra Kur’an hükümlerini hayatınıza tatbik etmeli ve yürüyen Kur’anlar olmalısınız. Kur’an bizim hayat kitabımızdır, Kur’an kendimizle, ailemizle ve çevremizle olan ilişkilerimizi düzenleyen hükümler içerir. Kur’an bize gündelik yaşamımızda uymamız gereken usül ve kâideleri öğretir. Kur’an adaleti, iyiliği akrabaya, yoksula, kimsesize yardım etmeyi emreder. Peygamber Efendimiz: ’’Kur’an okuyunuz, çünkü Kur’an kendisini okuyana ve kendisiyle amel edenlere şefaat edecektir.’’ buyurmaktadır. Biz yürürken Kur’an’da bizimle yürüyecek ve bizim için en iyi insan en iyi Müslüman cümleleri kurulacak ve böylece Kur’an’ın şefaat edeceği kişiler olacağız inşallah. Sahabenin Hz. Aişe’ye gelerek Peygamberimiz hakkındaki suallerine onun ahlâkı Kur’an idi ifadesini örnek olarak, bizde ahlakımızı Kur’anlaştırmalıyız, diyerek sözlerini bitirdi.

      Kastamonu Valimiz sayın Avni Çakır; Kastamonu’nun farklı bir manevi havası olduğunu, havasının, suyunun ve toprağının dini duyguları canlandırdığını, bu coğrafyada edası ve sedası çok güzel hocaların yetiştiğini ve gittiği camilerde ve katıldığı programlarda buna şahit olduğunu belirtti. Kastamonu’muzda yetişerek Türkiye ve Dünya’da derece yapan hocalarımızı misal vererek, icazet merasimini yaptığımız hafızlardan daha büyük başarılar beklediğini söyledi. Hafızlık eğitimi süresince emeği geçen herkese teşekkür ederek, sözlerini bitirdi.

     Hafızlara hediye takdiminden sonra Hz. Pir Kur’an Kursu yöneticisi Saffet Yazıcı hocamız dua etti. İl Müftümüz sayın Mustafa Bilgiç Hocamızın Kur’an Kursu öğreticilerine hediye takdiminden sonra katılımcılara yapılan yemek ikramıyla program sona erdi.

  Programa; Kastamonu Valisi Avni ÇAKIR, Millet Vekili Metin ÇELİK, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLEYEN, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin YURDAGÜR. Siyasi Parti Temsilcileri Doğan ÜNLÜ, Akif GÜZEL, İl Genel Meclis Başkanı Güray PARÇALI, Kurum Müdürleri, Belediye Başkanlığını temsilen Metin EKİCİ, Muhtarlıklar Müdürü, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...