Kastamonu’da Il Müftülüğümüzde Yapılacak Olan Geçici Kuran...

Kastamonu'da Il Müftülüğümüzde Yapılacak Olan Geçici Kuran Kursu öğreticiliği Sınav Ilanı Ve Başvuru şartları

il müftülüğümüzde yapılacak olan geçici kuran kursu öğreticiliği sınav ilanı ve başvuru şartları

14 Ağustos 2021 - 17:00

Geçici Öğreticilik Sınavı

2021-2022 Eğitim öğretim yılında İlimize bağlı Merkez ve İlçe Müftülüklerinde "Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi" olarak görevlendirilmek üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi ve ilgi (b) yazıya istinaden, İlimiz Müftülüğünce Geçici Kur'an kursu öğreticiliği sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.

A-BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48' inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin (b) Fıkrasında belirtilen
"Ortak Nitelik" şartını taşımak,
3. İmam-Hatip Lisesi, Ön lisans veya Lisans düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak.
4. Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
5. 2020 yılı KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak,
6. 2020 yılı KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde, 2020 yılı KPSS(DHBT)'ye girmiş olmak.

7. 4-6 Yaş grubu Kur'an kursları için ;

a) Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak,

b) Okul öncesi öğretmenliği, Çocuk gelişimi (Ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti veya 19.01.2017 tarihinden önce 296 saat, 19.01.2017 tarihinden sonra 380 saat Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak.

8. Hafızlık Kursları İçin

a) Hafız Olmak,
b) Asgari İmam-Hatip Lisesi Mezunu olmak.
9. İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları İçin
a) Asgari İmam-Hatip Lisesi Mezunu olmak.

B-SINAV MÜRACAATINDA İSTENEN BELGELER

1-Dilekçe ve İş talep Formu (Müftülüklerden alınacak. kastamonu.diyanet.gov.tr adresinden temin edilebilinir.)
2-T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
3-Diploma aslı ve fotokopisi,
4-2020 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,
5-Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi
6-Varsa özel eğitim sertifikaları (4-6 yaş, işitme, görme engelli. vs. )
7-Bir adet vesikalık fotoğraf.

C-BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Başvurular, geçici öğretici olarak görev talep edilen İlçe Müftülüklerine şahsen, istenen belgelerle birlikte 13
Ağustos-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
2-Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemleri yapılmayacaktır.
3-Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile;  27 Ağustos 2021 Cuma günü saat:17.30'dan sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.
4-Adaylar yalnızca bir İlçe Müftülüğüne müracaat edebilecek olup; birden fazla yere müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) başvuruları geçersiz sayılacaktır.

D- SINAV İŞLEMLERİ
1-Sınav 01-02-03 Eylül 2021 ve takip edeceği günlerde İl Müftülüğünde yapılacak olup, müracaatçıların hangi gün sınava
girecekleri 27 Ağustos 2021 Cuma günü mesai bitiminden sonra, İl Müftülüğü web sayfasından ilan edilecektir.
 2-Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
3-Adaylar sınava girerken yanlarında T.C. Kimlik kartı veya Nüfus Cüzdanını (pasaport/ehliyet olur) bulunduracaklar,
sınav esnasında Covit-19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kuralına uyulacaktır.
4-Sınavda adaylara Kuran-ı Kerim, Dini Bilgiler (itikat,ibadet,Siyer ve ahlak konuları) ve hitabet alanları üzerinden
değerlendirme yapılacaktır.

E- SINAV SONUÇLARI VE GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ
1-Sınav sonuçları Müftülüğümüzün kastamonu.diyanet.gov.tr web sitesinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
 2-Sınav sonucunda başarılı olanların görevlendirmesi en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle  yapılacaktır.
3-Sınavda başarılı olanlardan,  müracaat ettiği ilçede görev alma imkânı bulunmayanlar; başka bir ilçede (o ilçe için müracaat edip başarılı olanların tamamının görev alması veya feragat etmeleri halinde ihtiyaç olması durumunda) görev alabilecektir.
4-Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi, görevlendirmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.
5-İlgi (a) yönerge gereği Kur'an Kurslarında öğretici ihtiyacı öncelikle kadrolu görevlilerce sağlanacaktır. İhtiyaç olması durumunda geçici öğretici görevlendirmesi yapılacaktır.
6-Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.
7-Görevlendirilenler 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.

İlanen duyurulur.

EK3 is talep formu 2021-Geçici Öğretici Sınav Müracaat dilekçesi örneği