Kayseri’de Eller Hem Filistin Hem De Yağmur Için Semaya Kalktı

Kayseri'de Eller Hem Filistin Hem De Yağmur Için Semaya Kalktı

kayseri'de eller hem filistin hem de yağmur için semaya kalktı

23 Mayıs 2021 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Cuma namazı öncesi Filistin şehitleri başta olmak üzere bütün şehitleriçin hatim programı, namaz sonrası da yağmur duası programı düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Bugün 81 ilimizin bütün camilerinde Cuma namazından önce Yasin Suresi, Fetih Suresi, İhlas, Felak, Nas, Fatiha ve Bakara Suresi’nin ilk 5 ayeti okundu. Biraz sonra da duamızı yapacağız. Biliyorsunuz yaklaşık 11-12 gündür Filistin topraklarında devam eden işgalci terörist devletin Müslümanlara yapmış olduğu katliam sonucunda şehit olan yavrularımız var, kadınlarımız var, gençler var ve yaşlılar var. Onlar için inşallah yapılan hatimler vardı. Hatimlerin duasını yapacağız. Çünkü İslam dünyasının neresinde bir mümin Allah rızası için şehit olursa bizim için şehittir. Biz kardeşiz. Aslında Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı korumak ve o işgalci devlete karşı savunmak, Anadolu’yu savunmak ile aynı şeydir. Anadolu’yu savunmak Kudüs’ten başlar. Bu yıl Kudüs’ü eline geçiren, Mescid-i Aksa’yı yıkarak kendi mabetlerini yapmak için mücadele edenler orada kalacaklarını mı zannediyorsunuz? Diyorlar ki: “Allah bize arz-ı mevud olarak verilmiş olan yerleri vaat etmiş.” Bu söyledikleri yerlere Kapadokya dahildir. Dicle, Fırat, Türkiye’nin bir bölümü hepsi var. Şu ana Suriye’de bir savaş varsa bunun en önemli sebebi İsrail’in önünün açılmasıdır. Bazen şöyle deniliyor: “Bu kadar Araplar var. Bunlar Filistin’i savunmuyorlar. Biz Türklere ne oluyor?” Biz Filistin’i savunurken, Mescid-i Aksa’yı savunurken kendimizi savunuyoruz. Müslümanlığı savunuyoruz, topraklarımızı savunuyoruz. Unutmayalım aynı şekilde hemen sınırımızın ötesinde bir terör koridoru kurmak isteyenler de aynı mihraklardır” dedi ve Filistin şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için hatim duası yaptı.

 

Cuma namazının ardından da cemaat ile birlikte yağmur duası edildi. Dua sırasında cemaatten bazı kişilerin duygulandığı görüldü. 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...