Kayseri’de 18 Mart şehitler Günü Ve çanakkale Zaferi’nin 104....

Kayseri’de 18 Mart şehitler Günü Ve çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü Etkinlikleri

kayseri’de 18 mart şehitler günü ve çanakkale zaferi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri

19 Mart 2019 - 17:07

“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıldönümü” kapsamında 18 Mart 2019 Pazartesi günü ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Kayseri Valiliği’nce Kartal Kavşağı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde tören düzenlendi. Tören, şehitlikteki anıta Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yılmaz Üçkan tarafından çelenk sunulması ile başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, "Ecdadın bize bırakmış olduğu bu vatan nöbetinin sahipleri olarak burada onur ve gururla durabiliyoruz. Bizler bu vatanı emanet aldığımız gibi yarınlara taşıyacağız. Onun için de şehit ailelerimiz o onuru ve gururu yaşayarak bugün buradalar" dedi.

Şehit kızı Burçin Yakut ise, "18 Mart Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Çanakkale, Tür tarihinin en kanlı zaferi, et ile demirin, ateş ile suyun kapışmasıdır. Bu ölüm kalım harbi tarihin şerefli sayfalarına altın harflerle kazınmıştır. Bugün tarihe altın harflerle kazınan Türk milletinin şanlı zaferinin günüdür. Bugün yurdun her köşesinden vatan evladının kanının vatanlaştığı, bayraklaştığı gündür" dedi.

Konuşmaların ardından tören, Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Baldöktü Camii İmam Hatibi Mustafa Topçu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından yapılan dua ile devam etti.

Vali Şehmus Günaydın ve protokol, konuşmaların ardından şehit mezarlarını gezerek, karanfil bıraktı. Vali Sayın Günaydın, şehit aileleri ile sohbet ederek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Protokol üyeleri daha sonra Polis Şehitliği'ne geçti. Burada da Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Org. Hulusi Akar Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Kurt tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven tarafından dua yapıldı. Vali Şehmus Günaydın ve protokol tarafından burada da şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu