Kayseri’de Ali Osman Akkaş Camii’nde Sabah Namazı Buluşması...

Kayseri'de Ali Osman Akkaş Camii’nde Sabah Namazı Buluşması Gerçekleştirildi

ali osman akkaş camii’nde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi

16 Ocak 2023 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü ile Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) tarafından ortaklaşa Ali Osman Akkaş Camii’nde 15 Ocak 2022 Pazar günü “Sabah Namazı Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

Ali Osman Akkaş Camii’nde sabah namazı öncesi cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, ilahi ve kasidelerle devam etti.

Daha sonra sabah namazı eda edildi. Namaz sonrası yapılan tesbihatın akabinde konuşma yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Gençlerimiz camimize teşrif ettiler. Camimiz bir çiçek bahçesi gibi oldu. Şu anda melekler bu yavrularımıza gıpta ediyorlar. Gençlerimiz sabah evlerinden abdest alıp buraya gelirken öncelikle Allah Teala bundan razı oldu. Hz. Muhammed (s.a.s) bundan hoşnut oldu. Melekler bundan hoşnut oldu. Gençler! şeytanı, nefsinizi ve din düşmanlarını üzdünüz. Din düşmanlarına Allah Teala hidayet versin inşaallah. Gençlerimizi buraya getiren anne ve babalardan Allah razı olsun.

Gençler! Sizler bizim her şeyimizsiniz. Gençlerimize aileler olarak maneviyat ve ahlak verelim. Vatanını, milletini, bayrağını, Kur’an’ını ve namazı seven gençlerle iftihar ediyoruz. Rabbim sayılarını çoğaltsın. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, “Böylesi güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftü Akkuş tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Müftü Akkuş’un yaptığı duaya cemaat hep bir ağızdan “amin” dedi. Program sonrası cami çıkışında cemaate çorba ikramı yapıldı.

Ali Osman Akkaş Camii’nde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, KİMDER Başkanı ve Eğime Destek Platformu İl Temsilcisi Hacı Ali Çakıcı, Melikgazi Erbosan Ortaokulu ve Mehmet Miraboğlu İlkokolu öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...