Kayseri’de Alman Genç Aısha Cook; “ezanı çok Seviyorum”

Kayseri'de Alman Genç Aısha Cook; “ezanı çok Seviyorum”

alman genç aısha cook; “ezanı çok seviyorum”

11 Şubat 2020 - 17:11

10 Şubat 2020 Pazartesi günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Alman vatandaşı “AISHA COOK" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

Antalya'da 28 yaşındaki Alaaddin Demirezen ile tanışan Alman 22 yaşındaki AISHA COOK, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

Antalya'da yaz sezonunda otellerde çalıştığını söyleyen Alaaddin Demirezen, AISHA COOK ile tanıştığını ve 5 ay görüştüklerini belirterek, "Ailesiyle birlikte çalıştığımız otele geldi. Orada tanıştık ve birbirimizi tanıdık. Ben kendisine İslam'ı anlattım. Ona Müslümanlığın nasıl mükemmel bir din olduğunu anlattım. Kendisine de mantıklı geldi. Ben kendisiyle evlenmeyi istiyordum. Ailem ben tanıştığım gün Ayşe'nin fotoğrafını gönderdim. Annem kolay kolay beğenmez ama Ayşe'ye hemen ısındı. Bu şekilde olaylar gelişti" dedi.

 

Sayın Demirezen, "Ayşe Kur'an ayetlerini merak ediyordu. Ezanı dinlediğinde farklı hissediyor ve çok seviyor" diye konuştu.

 

İhtida töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Göreve başladığım 2015 yılından itibaren İl Müftülüğü olarak ihtida merasimleri düzenliyoruz. Bu 32.'si ve 2020 yılının ilk ihtida merasimi" dedi. Müftü Sayın Güven, ihtida töreninde Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından Ayşe'ye ilk olarak imanın şartları ile ilgili olarak bilgi verdi. Ayşe, imanın şartlarının anlatılmasından sonra İl Müftüsü Sayın Güven ile birlikte Arapça, Türkçe ve Almanca olarak kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci’nin Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından AISHA COOK’un kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

 

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, AISHA COOK’a “İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve kitap seti hediye etti.

 

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Fatma Feyza Güner, AISHA COOK (Ayşe), Alaaddin Demirezen ve ailesi ile basın mensupları katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...