Kayseri’de “asıl Görmeyenler Hakkı Tutup Kaldırmayanlar,...

Kayseri'de “asıl Görmeyenler Hakkı Tutup Kaldırmayanlar, Hakka Sahip Olmayanlardır”

“asıl görmeyenler hakkı tutup kaldırmayanlar, hakka sahip olmayanlardır”

23 Mayıs 2022 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından kadın engellilere yönelik program düzenlendi.

Toplumun bütün kesimlerine ulaşma gayretiyle çalışmalarını sürdüren İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından 21 Mayıs 2022 Pazartesi günü Mehmet Zahid Kotku - İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kadın engellilere yönelik program düzenlendi.

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü’nce düzenlenen program Görme Engelli Tarih Öğretmeni Seniha Özcan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, “Bu güzel hizmetler sizlerin katkılarıyla, teveccühüyle, değerli hocalarımızın gayretleriyle bu günlere geldi. Yarınlara inşallah daha güzel şekilde ulaşacak. Allah hepinizden razı olsun. Gönül gözüyle gören, gönül gözüyle duyan, içinde bulunmuş olduğu bütün zor şartlara rağmen Allah’ın kitabından uzaklaşmayan, Din-i Mübin-i İslam’dan uzaklaşmayan, sabır ve şükür dengesini daima koruyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kur’an’a olan bağlılıkları hepimizi sevindiriyor. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Buradaki özellikle Kur’an okuyan gençlerimizi ve burada eğitim gören bu yavrularımızı görünce ne kadar zafiyetimizin olduğunu şahsen görüyorum. Bu kadar azimle çalışan, bu kadar gayret eden insanların yanında her türlü imkanı olan, sağlığı ve sıhhati yerinde olan insanların bu Kur’an-ı Kerim’den uzak durmalarını anlamak mümkün değildir. Gözler görmez değildir, görmeyenler gönülleri görmeyenlerdir. Asıl görmeyenler hakkı tutup kaldırmayanlar, hakka sahip olmayanlardır, Allah’ın dinine sahip çıkamayanlardır. Asıl onlar engellidirler buyuruyor Allah Teala. Allah insanlara bir takım sıkıntılar verirse mutlaka karşılığında mükafatını vereceğini vadediyor. Annelerin ve babaların gayretleri böyle bir neticeyi doğuruyor. Ben bu gençlerimizi, hocalarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu müesseseyi yapan hayır sahibimiz vefat etti; Cenab-ı Hakk gani gani rahmet eylesin. Geride kalanlara sabırlar ve uzun ömürler lütfeylesin. Ben bu programın icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalar Silver Kur’an Kursu Öğreticileri Şeyma Erkut ve Zeynep Gülhan tarafından işaret diline çevrildi.

Daha sonra işitme ve görme engelli öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler okundu. Silver Kur’an Kursu işitme ve görme engelli öğrencileri tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. İl Müftülüğü Vaizi Kevser Serap Eliaçık tarafından dua yapıldı. İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ikramların sunulması ile program sona erdi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, İl Müftülüğü Vaizi Kevser Serap Eliaçık, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mesudiye Mişe, Silver Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...