Kayseri’de Başkan Yardımcısı Işliyen: “gençlerimizi,...

Kayseri'de Başkan Yardımcısı Işliyen: “gençlerimizi, Haramın Ateş Olduğu Bilinciyle Yetiştirelim”

başkan yardımcısı işliyen: “gençlerimizi, haramın ateş olduğu bilinciyle yetiştirelim”

22 Kasım 2018 - 17:11

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüz ve Yahyalı İlçe Müftülüğümüz tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hz. Peygamber ve Gençlik ” konulu konferans, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Sayın Burhan İşliyen’in teşrifleriyle 20.11.2018 Salı günü saat 13.30’da Yahyalı Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Program Yahyalı İlçe Müftülüğü’ne bağlı Yahyalı Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Hacı Osman Kılıç tarafından okunan Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mevlid-i Nebi haftasındaki amacımız Kur’an’ı Kerim’de usve-i hasene olarak nitelendirilen Peygamberimiz (s.a.s.)’in örnek hayatını toplumun bütün kesimlerine anlatmak ve yaşatmaktır. Bunun içindir ki başkanlığımız her yıl Peygamberimiz (s.a.s.)’in bir yönünü ortaya çıkarmaktadır. 2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının ana teması “Hz. Peygamber ve Gençlik”tir. Gençlerimiz bazen Ertuğrul Gazi oldular, bazen Osman Gazi, bazen de çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet oldular. Çanakkale’de şehit olup destan yazdılar. 15 Temmuz gecesi bedenlerini tankların önüne siper ettiler. İslam’ın ilk yıllarından günümüze kadar şehit olmuş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” diyerek sözleri tamamladı.

Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, “Burada değerli söz üstadı, değerli hocamız varken benim fazla konuşmam uygun olmaz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen ve finansman olarak destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözleri tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Sayın İşliyen, “Allah’ın Rasulü (s.a.s.)’in ikliminde yetişen gençler nasıl gençlerdi? Medyaya birtakım şiddet görüntüleri yansıyor. Bu şiddet görüntüleri asla İslam’ı, Müslümanları, Peygamber (s.a.s.)’in çizgisini temsil etmiyor. Efendimiz elindeki kör bir bıçakla koyunu kesmeye çalışan bir adamı görünce “niyetin hayvanı birden fazla mı öldürmektir? Kestiğiniz zaman güzel yapın” buyuruyor. O, şefkat ve merhamet peygamberi idi. Şefkat denilince akla Müslümanlar gelmeli. Namus, iffet ve haya denilince akla Yusuf (a.s.) gibi gençler gelmeli.

İbrahim Halebi, gecenin geç saatlerinde evinde, rahlenin başında ders çalışıyor. O sırada kapı çalıyor. Bir genç hanımdır kapıyı çalan. “Ben filan paşanın kızıyım, filan yerden geliyordum, karanlıkta yolumu kaybettim ve bulamıyorum, evimi biliyorsan beni eve götür. Evimi bilmiyorsan ortalık aydınlanıncaya kadar beni misafir et” diyor. “Evini bilmiyorum, misafir edeyim bari” diye cevap veriyor İbrahim Halebi. Köşeyi gösteriyor ve kendisi hiç konuşmadan rahlenin üzerinde yanan mumun başına gelip oturuyor. Kızcağız o köşeden İbrahim’i takip ediyor. Aradan yarım saat, bir saat geçiyor, uyuyamıyor. İbrahim’i gözetliyor. İbrahim sabaha kadar parmağını aralıklarla mum alevinin üzerine getiriyor, bekletiyor ve çekiyor. Sabaha kadar mumun isiyle parmağı yanmış ve simsiyah olmuştu. Sabah oluyor ve hanımefendi evine gidiyor. Babasına durumu anlatıyor ve babası teşekküre geliyor. Babası soruyor: “kızımı misafir etmişsin. Başına bir kötülük gelmemiş. Teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum. Elini sabaha kadar mum alevinin üzerine götürüp yakmışsın. Kızım bana bunu anlattı. Niye böyle yaptın?” İbrahim şöyle cevaplıyor: “ben genç bir adamım, kızınız da genç bir kız. Sabaha kadar şeytan aklıma bir takım kötülükler getirdi. Aklıma her kötülük geldiği an elimi mumun üzerine götürdüm. Kendi kendime dedim ki: ‘bu mum ateşi, cehennemle kıyas edilemeyecek kadar basit, kolay ve aciz bir ateştir. Dayanıyorsam mum ateşine, belki dayanırım cehennem ateşine.’ Baktım ki vücudum mumun alevine dayanamıyor, cehenneme nasıl dayansın!”

Gençlerimizi haramın ateş olduğu bilinciyle yetiştireceğiz. Özellikle sevgili, kıymetli ve fedakâr annelere sesleniyorum. Babaları çocuklarını yeteri kadar görmüyor. Onlara öğretecek kadar, Peygamber’i bilmek gerekiyor. Onlara öğretecek kadar ahlak bilgisine sahip olmak ve ahlak sahibi olmak gerekiyor. Onlara öğretecek kadar haya ve iffet timsali olmak gerekiyor.”diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Yahyalı’da öğrenim gören bütün lise birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Liseler Arası Dini Bilgiler Yarışması”nda ve “Peygamber Efendimiz” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Sayın Burhan İşliyen, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk,  Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Yeşilhisar İlçe Müftüsü Said Çavuşoğlu, daire amirleri, din görevlileri ve Yahyalı halkı katıldı.

Konferans sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Sayın Burhan İşliyenYahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Yardımcısı Sayın İşliyen’e İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ve Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı,Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve Yeşilhisar İlçe Müftüsü Said Çavuşoğlu eşlik etti.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”