Kayseri’de “bir Insan Eğer Başkalarına Faydalı Ve Etkili...

Kayseri'de “bir Insan Eğer Başkalarına Faydalı Ve Etkili Olmak Istiyorsa önce Kendisi Yaşamalıdır”

“bir insan eğer başkalarına faydalı ve etkili olmak istiyorsa önce kendisi yaşamalıdır”

05 Mart 2019 - 17:11

İl Müftümüz Sayın Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Türkiye Diyanet Vakfımızın burslusu olan İlahiyat Akademi ve Uluslararası öğrencileri ile kahvaltıda buluştu.

Bir dizi programlara katılmak üzere ilimizde bulunan Kudüs eski Müftümüz İkrime Sabri hocamız da programa katıldı.

“İSLAM ADI ÜSTÜNDE BARIŞ DİNİDİR; İNSANLARI ÖLDÜRMEYE DEĞİL, İNSANLARI DİRİLTMEYE GELMİŞTİR”

Kahvaltı sonrası programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Güven, “Dünyadaki bütün Müslümanlar bizim kardeşimizdir. Bizler birlik olacağız. Maalesef bize İslam’ı kötü göstermek, özellikle batı dünyasında arayış içerisinde olan insanların İslam’la buluşmasını engellemek için İslam’ı terör dini, Müslümanları da terörist olarak gösteriyorlar. Oysa İslam adı üstünde barış dinidir; insanları öldürmeye değil, insanları diriltmeye gelmiştir. Bizi öldürmeye gelen bizde dirilip hayat bulacaktır. Onun için bizler dinimizi iyi öğreneceğiz ve içimizdeki hainlere, terör örgütlerine asla fırsat vermeyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

“ÖĞRENDİĞİNİZ İLİMLERİ DE MEMLEKETLERİNİZDE İNSANLARA AKTARMAK SİZİN İÇİN BİR GÖREVDİR. ANCAK İLMİ AKTARMADAN ÖNCE ONU YAŞAMALISINIZ”

Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri, “Size ilim talebeleri olarak tavsiyem şudur ki sizin ilim talep etmeniz üzerinize farzdır. Bu öğrendiğiniz ilimleri de memleketlerinizde insanlara aktarmak sizin için bir görevdir. Ancak ilmi aktarmadan önce onu yaşamalısınız. Bir insan eğer başkalarına faydalı ve etkili olmak istiyorsa önce kendisi yaşamalıdır. Zira bir kimse kendisi yaşamazsa söyledikleriyle kimseyi etkileyemez. Çünkü Yüce Mevla şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Niçin yapmadığınız şeyleri başkalarına söylersiniz. Yapmadığınız şeyleri başkalarına söylemek Allah katında büyük bir günahtır.” Sizler toplumun önünde olan insanlar olacaksınız. Eğer sizlerden bir hata çıkacak olursa, bir yanlış yapacak olursanız herkesin huzurunda o günahınız ve hatanız çok büyük olur. Bu sebeple sizler insanlara güzel örnek olun. Alimin hatası sıradan insanların hatasından daha büyük ve tehlikelidir. Bizim isteğimiz şudur ki sizlerin bütün İslam alemine örnek olacak bir hayat yaşamanızdır. Ben burada müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Hem yapmış olduğu tebliğ ve irşat faaliyetlerinden dolayı, hem de sizin gibi öğrencilere ilim yolunda rehberlik ettiği ve sizlere her türlü imkânı hazırladığı için müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Müftülüğün yaptığı bu şey, tıpkı Peygamberimiz (s.a.s.)’in davetini insanlara yayarken yaptığı gibi, mesajlarını ulaştırırken yaptığı gibi bir davet metodudur. Ne mutlu bu metodu uygulayıp insanlara İslam’ı anlatanlara. Zamanınıza dikkat edin, zamanınızı ilim öğrenmeye teksif edin ve başka şeylerle uğraşmayın. Ben sizlere başarı ve muvaffakiyetler temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra program İl Müftümüz Sayın Güven tarafından yapılan dua ile son buldu.

Düzenlenen programa İl Müftümüz Prof. Dr. Sayın Güven’in yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kudüs eski Müftümüz İkrime Sabri,  TDV Kayseri İl Eğitim Koordinatörü Huzeyfe Öztürk, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Akademi ve Uluslararası ilahiyat öğrencileri katıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri