Kayseri’de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri...

Kayseri'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Kapsamında: ‘ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu” Dualarla Ibadete Açıldı

camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında: ‘ravza yatılı kız kur’an kursu” dualarla ibadete açıldı

04 Ekim 2020 - 17:10

“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 02 Ekim 2020 Cuma günü saat 17.00’da İncesu İlçe Müftülüğü tarafından Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu dualarla açıldı.

  

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İncesu İlçe Müftüsü Adem Bozkurt, “Açılışını yaptığımız kursumuzun ismi Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu’dur. Kursumuzun bünyesinde aynı zamanda ihtiyaç odaklı diye ifade ettiğimiz yetişkin hanımlara yönelik kursumuz da var. Aynı zamanda çocuklarımız da var; 04-06 yaş kursumuz diye ifade ettiğimiz kursumuz da var. Rabbim hayırlara vesile eylesin inşaallah. Saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek ise, “İlçe Müftümüz Adem hocam bir teşekkürü hakkediyor. Kendisi büyük bir gayret ve samimiyetle buranın açılışı için mücadele etti. Bizler İncesu Belediyesi olarak bu tarz ilim yuvalarına, dinimize hizmet edecek kuruluşlara her türlü desteği her zaman vermeye hazırız. İnşallah bundan sonraki süreçte yapılacak her türlü hizmete bizler de ne katkı sunabiliyor isek bunu sunmaya hazırız. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in beyanıyla “ilim Çin’de de olsa alınız.” Onun için bizler ilim ve irfanın yanındayız. Belediye Başkanı olarak, Belediyemiz olarak, tabi İncesulu hemşehrilerimizle aynı fikir ve kanaatteler. Birçok hemşehrimizin maddi, kiminin manevi katkıları oldu buraya. Maddi ve manevi katkı sunan bütün hemşehrilerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kur’an kursumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

 

 İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise konuşmasında  “Öncelikle bugün Cuma. Cuma günümüz hepimize hayırlı ve mübarek olsun. Diğer taraftan 1-7 Ekim tarihleri arasında ülkemizde uzun yıllardır Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle etkinlikler düzenleniyor. Bu vesileyle ben de bütün din gönüllüsü ve din görevlisi kardeşlerimin bu haftasını tebrik ediyorum. Yüce Mevla hayırlı hizmetler nasip eylesin.

 

Burası bize Milli Emlak’tan tahsis edildiği zaman önemli eksiklikleri olan bir bina idi. Özellikle en üst katı ve mutfak bölümü hem boş hem de inşaat halindeydi. O inşaatın tamamlanması, asansörün eklenmesi ve diğer işlemlerle ilgili olarak ilk çalışmayı gerçekleştiren, Adem Hocamızdan önce burada görev yapan Ali Bingöl hocamıza teşekkür ediyorum. Çünkü O, burayla ilgili epeyce çalışmalar yaptı. Ayrıca burasının resmî Kur’an Kursu olarak açılması çalışmalarını kendisi gerçekleştirdi. Ancak farklı vesilelerden ve sebeplerden dolayı öğrenci alımı bu zamana kaldı. Şimdi burada hem bu bölgenin çocuğu, hem İncesu’da daha önce din görevlisi olarak görev yapmış ve aynı zamanda biraz önce öğrendiğimize göre 20 küsur yıldır Belediye Başkanımızla arkadaş ve dost olan bir müftümüz geldi. Aynı zamanda ilmi ve ilim talebelerini seven biri. Önemli olan açmak değil, açılan yeri devam ettirebilmek ve daha ileriye götürebilmek. Buradaki evlatlarımızın hem sahih bir dini eğitim almalarını hem hafızlık eğitimini ikmal etmelerini hem de örgün eğitim olarak İmam Hatip Ortaokulumuzda öğrenimlerini görmelerini ve bütün bu eğitim süreçlerinde de edep ve ahlak abidesi evlatlar olarak yetiştirebilmek için gayret göstereceğiz inşaallah.

 

Bu vesileyle hizmete açmakta olduğumuz Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun İncesu İlçemize, Kayseri’mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada hizmet verecek olan Kur’an kursu hoca hanımlarımıza şimdiden Yüce Mevla’dan yardımlar temenni ediyorum. Ayrıca buraya ve diğer camilerimize ve Kur’an kurslarımıza hayır ve hasenatta bulunan, yardım eden bütün yetkililerimize, hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Buralar bizim ve buralarda bizler geleceğimizi inşa etmek durumundayız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törende konuşmaların ardından Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun yapımına katkı sağlayanlara birer teşekkür plaketi verildi daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı’nın duasıyla birlikte protokol tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı.

 

Açılı sonrası protokol tarafından Kur’an kursu gezildi. İl Müftüsü Sayın Güven ve Yatılı Kız Kurslarından sorumlu İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticileri ile birlikte toplantı yaptı.

 

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, İncesu İlçe Müftüsü Adem Bozkurt, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...