Kayseri’de Camilerimiz Cemaatine Kavuştu

Kayseri'de Camilerimiz Cemaatine Kavuştu

camilerimiz cemaatine kavuştu

29 Mayıs 2020 - 17:10

Yeni tip Coronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen Kayseri’de, normalleşme süreciyle birlikte 29 Mayıs 2020 Cuma günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri genelinde de belirlenen 660 yerde cuma namazı kılındı.

 

Belirlenen 660 noktada belediyelerimiz tarafından temizlik çalışması yapıldı ve sosyal mesafeye uygun bölgeler oluşturuldu. Namaz kılmaya gelen vatandaşlara gerekli uyarılar yapılarak ücretsiz maske dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tedbirler ve hizmetler, namaz sonrasına kadar devam etti.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı Nimet Nuri Soysaraç Camii yanında bulunan paraşüt indirme alanında binlerce vatandaşa Cuma hutbesini okudu ve Cuma namazını kıldırdı.

 

Uzun bir aradan sonra ilk defa cuma namazını kılabildiklerini belirten vatandaşlar, bir an önce Coronavirüs salgınından kurtulmak için dua ettiler.

 

Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı Nimet Nuri Soysaraç Camii yanında bulunan paraşüt indirme alanında kılınan Cuma namazına önceki dönemlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı da yapan Kayseri Milletvekili Sayın Taner Yıldız, Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Yalçın, Talas İlçe Müftüsü Sayın Bünyamin Turgut ve binlerce vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret