Kayseri’de Danimarkalı Malene Goldbaek Jorgersen; “allah’a...

Kayseri'de Danimarkalı Malene Goldbaek Jorgersen; “allah’a Inandığım Için Müslüman Oldum”

danimarkalı malene goldbaek jorgersen; “allah’a inandığım için müslüman oldum”

05 Mayıs 2020 - 17:10

05 Mayıs 2020 Salı günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Danimarka vatandaşı “MALENE GOLDBAEK JORGERSEN" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

Ramazan ayı ve orucun kendisini çok etkilediğini belirten 22 yaşındaki Malene GOLDBAEK JORGERSEN, “Çevremdeki Müslüman insanların bana karşı davranışlarından ve yaşantılarından çok etkilendim. Ramazan ayında oruç tuttuğumda aç ve fakir insanları daha iyi anladım. Daha önce sadece kendimi düşünüyordum. Allah’ a inandığım için Müslüman oldum.” dedi.

 

Hacılar İlçesi Güney Camii İmam Hatibi Adem Özbek tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi, 2015 yılından itibaren İl Müftülüğünce 30 ihtida töreni gerçekleştirildiğini belirten İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Malene GOLDBAEK JORGERSEN’'in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu. Müslüman olduktan sonra "Zehra" adını alan Malene GOLDBAEK JORGERSEN duygulu anlar yaşadı.

 

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, Malene GOLDBAEK JORGERSEN’'e “İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

 

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Hacılar İlçesi Güney Camii İmam Hatibi Adem Özbek, Mustafa Apıllı, ailesi ve basın mensupları katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”