Kayseri’de Din Görevlileri Arası “kur’an-ı Kerim-i Güzel...

Kayseri'de Din Görevlileri Arası “kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Ve Hafızlık” Il Birinciliği Yarışması Yapıldı

din görevlileri arası “kur’an-ı kerim-i güzel okuma ve hafızlık” il birinciliği yarışması yapıldı

29 Nisan 2019 - 17:12

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Din Görevlileri arası “Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık” il birinciliği seçimi, İl Müftülüğümüz konferans salonunda yapıldı.

Komisyonların seçimi sonucunda; erkeklerde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Cıncıklı Camii İmam Hatibi İlyas Koç oldu ve 19.06.2019 Çarşamba günü Aksaray ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Bayanlarda ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Özkoyuncu Kur’an Kursu Öğreticisi Semra İlkim Kaya oldu ve 20.06.2019 Perşembe günü Niğde ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Erkeklerde hafızlık yarışması il birincisi Yahyalı İlçe Müftülüğü’ne bağlı Cami Kebir Müezzin Kayım’ı Mustafa Dok oldu ve 23.06.2019 Pazar günü Yozgat ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Bayanlarda ise hafızlık il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hayriye Ulubaş Kur’an Kursu Öğreticisi Yurdan Ertugay oldu ve 22.06.2019 Cumartesi günü Sivas ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Bütün yarışmacılara İl Müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaların erkek din görevlileri komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcımız Ahat Taşçı, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yavuz Fırat, İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili Esat Yapıcı yaptı.

Yarışmaların bayan din görevlileri komisyon başkanlığını ise İl Müftü Yardımcımız Ahat Taşçı, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yavuz Fırat, İl Müftü Yardımcımız Fatma Feyza Güner, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek ve İl Müftülüğü Vaizesi Dr. Halide Yenen yaptı.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”