Kayseri’de Dört Halk Kütüphanesi Dualarla Hizmete Açıldı

Kayseri’de Dört Halk Kütüphanesi Dualarla Hizmete Açıldı

kayseri’de dört halk kütüphanesi dualarla hizmete açıldı

08 Haziran 2020 - 17:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Beyazşehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp ve Argıncık Semt Kütüphaneleri ile Merkez Halk Kütüphanesi’nin ek salonunu törenle hizmete açıldı.

Mehter Takımı gösterileriyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak belirli bir süreçten sonra böyle bir açılışa vesile olmanın ve bir araya gelmenin kendisini çok sevindirdiğini ancak; hem sosyal mesafeye uyarak, hem de maskeleri takarak, dikkatli ve özenli davranılması gerektiğini vurguladı. Kayseri'nin stratejik bir konumda ve geçiş bölgesinde olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, koronavirüs sürecinde çok daha özenli davranılması gerektiğini, bu durumun da yöneticilerin uyarmasıyla değil herkesin sorumluluk üstlenerek gerçekleşeceğini kaydetti.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da, “Bugün şehrimizin kültür hayatına aynı zamanda eğitim hayatına ciddi katkılar sağlayacak, dört adet kütüphaneyi açıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın konuşmasından da anladığımız kadarıyla gerek donanım anlamında gerekse sunduğu imkânlar açısından insanın öğrenci olası geliyor" dedi.


Konuşmaların ardından video konferans yöntemiyle Merkez Kütüphanesi Ek Okuma Salonu'nda Genel Sekreter Hüseyin Beyhan'a, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk'e, Argıncık Semt Kütüphanesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy'a bağlanılarak Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatlarıyla açılışlar gerçekleştirildi. Ardından protokolün katılımıyla İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in dua yapması ile tören sona erdi.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen törene Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ve protokole menhsup çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...