Kayseri’de Eller Kur’an-ı Kerim Için Semaya Açıldı

kayseri’de eller kur’an-ı kerim için semaya açıldı

23 Ocak 2023 - 17:10

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstermek amacıyla yurt genelindeki 90 bin camide sabah namazı vaktinde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, sosyal medya hesabından "Yarın sabah namazımızı kılmak ve Kur'an-ı Kerim okuyup dua etmek için camilerdeyiz." çağrısı üzerine, ülke genelindeki tüm camilerde Kur'an-ı Kerim okuma programı düzenlendi.

Bu kapsamda Kayseri’de de bütün camilerde sabah namazı vaktinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Hunat Camii’nde gerçekleştirilen programda sabah namazı sonrası İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat yaptığı konuşmada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e ve İslam alemine yapılan saygısızlığı kınadı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan duaya bütün cemaat hep birlikte “Amin” dedi.

Şehrimizin Tarihi camilerinden Cami Kebir’de de kalabalık bir toplulukla Kur’an okundu ve İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir tarafından sohbet, ardından da dua edildi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Dr. Dursun Sarı, Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu