Kayseri’de Eller Mehmetçik Için Semaya Kalktı

kayseri’de eller mehmetçik için semaya kalktı

11 Ekim 2019 - 17:12

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için İl Müftülüğü tarafından 11.10.2019 Cuma günü sabah namazı sonrası Camii Kebir’de Fetih suresi okundu ve "zafer" duası yapıldı.

Sabah namazı sonrası Camii Kebir’de okunan Fetih Suresi'nin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Hepinizin bildiği üzere ülkemiz, bölgesinde özellikle de sınır ötesinde terörle mücadelesine devam etmektedir. Ülkemizin güvenliği ve toplumumuzun huzuru için önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla şimdi de Barış Pınarı Harekâtıyla ordumuz sınır öresindeki terör yuvalarına karşı bir mücedele başlatmış bulunmaktadır. Bizler ülke ve millet olarak bu barış harekâtını gerçekleştiren yöneticilerimizin, ordularımızın, askerlerimizin ve polislerimizin yanında olduğumuzu bilmek ve hissettirmek sonra da onlara manevi bir güç ve destek vermek için camilerimizde toplanıyoruz. Özellikle duaların kabul olmuş olduğu şu sabah namazı ve kuşluk vaktinde bir araya gelerek ordumuzun muzafferiyeti için dua edeceğiz.

Üç gündür camilerimizde Fetih Suresi’ni okuyoruz. Fetih Suresi Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’e Hudeybiye Antlaşmasının sonrasında nazil olmuş bir suredir. Bu sure Hudeybiye barış antlaşmasını apaçık bir fetih ve zafer olarak nitelendiren bir suredir. Ortada bir savaş olmadığı halde barış harekâtını bir fetih olarak nitelendirmesi bizim açımızdan önemli olsa gerek.

Savaşlar sadece ve sadece maddi güç ve imkânla değil, aynı zamanda manevi güç ve imanla,  toplumun birliği ve beraberliği ile kazanılır. Bizler ülke olarak emperyalist duygularla toprak elde etmek için değil, komşularımızın toprağında gözümüz olduğu için değil; kendi ülkemizi sınır ötesinde korumak için, yuvalanan terör örgütlerine karşı mücadele etmek için ve bölge insanının huzuru ve refahı için bu mücadeleyi yapıyoruz. Ama dünyanın dört bir tarafından bu barış harekâtımıza karşı çıkanların her birisi aslında oradaki terör örgütlerinin arkasında duran, terör örgütlerine açık bir şekilde destek veren ülkelerden oluşmaktadır. Bizler başta Kayserimiz olmak üzere o bölgelere binlerce tır insani yardım malzemesi gönderirken onlar terör örgütlerine on binlerce tır silah gönderdiler. Ancak bizim imanımız ve kararlılığımız sayesinde Allah’ın izniyle hem PKK terör örgütüne, hem FETÖ terör örgütüne, hem de İŞİD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı mücadele edebilecek azim ve kararlılıkta olduğumuzu ülke olarak ordumuza destek verdiğimizi, ordumuzun da Allah’ın izniyle bu mücadeleden galip çıkacağına inanıyor ve güveniyoruz. Yüce Mevla kazamızı mübarek eylesin. Yüce Mevla Barış Pınarı Harekâtımızı en az zayiatla kapatmayı ve oralara da huzuru ve mutluluğu getirebilmeyi nasip eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftüsü Sayın Güven tarafından Barış Pınarı Harekâtı’na katılan Mehmetçik için "zafer" duası yapıldı.

Düzenlenen programa Vali Sayın Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Sayın Memduh Büyükkılıç, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, kimi daire amirleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı