Kayseri’de “gençlerimiz Bizim ümidimiz Ve Istikbalimizdir.”

Kayseri'de “gençlerimiz Bizim ümidimiz Ve Istikbalimizdir.”

“gençlerimiz bizim ümidimiz ve istikbalimizdir.”

19 Kasım 2018 - 17:11

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından ikincisi düzenlenen  “Arşın Gölgesindeki Genç” konulu gençlerle sabah namazı buluşması programı 18.11.2018 Pazar günü Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı TOKİ Yavuz Sultan Selim Camii’nde düzenlendi.

Sabah Namazı sonrası cemaate hitap eden İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Hepinizin bildiği üzere 19 Kasım pazartesi gününü salıya bağlayan gece Peygamberimiz (s.a.s.)’in bu dünyaya teşriflerinin yıldönümü. Yüce Mevla, O’na hayırlı bir ümmet olmayı hepimize nasip eylesin.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Mevlid Kandili gününü de içerisine alan haftayı, yani 17-24 Kasım tarihini Mevlid-i Nebi haftası olarak ilan etti. Ve dün itibariyle İstanbul’da büyük bir açılışla Mevlid-i Nebi haftamız başlamış oldu. Bu açılışa Sayın Cumhurbaşkanımız ve Diyanet İşleri Başkanımız da iştirak ettiler. Bizler de bütün il ve ilçe müftülüklerinde onlarca,  program hazırladık. Bu hafta içerisinde sizlere dilimizin döndüğü, gücümüzün yettiği ölçüde Peygamberimizi anlatmaya çalışacağız.

Kayseri İl Müftülüğü ve Melikgazi İlçe Müftülüğü işbirliği içerisinde bu gün de buradayız. Dün ilk açılış olarak sabah namazı buluşmamızı Talas’ta gerçekleştirmiştik. Hepinizi yarın akşam Mevlid Kandili sebebiyle camilerimize bekliyoruz. Özellikle de kadınlarımızı ve gençlerimizi bekliyoruz. Tabi ki camilerimizin neşesi olan çocuklarınızı da getireceksiniz.

İnşallah Mevlid Kandili gecesi camilerimiz tıka basa dolu olacaktır. Cemaatimiz olduğu sürece camilerimiz sabaha kadar açık olacak. İsteyen istediği şekilde ibadet edebilir.
Bunun yanı sıra programlarımıza akşam namazına müteakip başladığımızdan dolayı akşam namazıyla birlikte camide olursanız vaaz-u nasihatlerden de istifade edersiniz.

Mevlid-i Nebi haftamızın ana teması “Peygamberimiz ve Gençlik.” Gençliğimize yatırım yapmalıyız. Gençlerimiz bizim ümidimiz ve istikbalimizdir. Öyleyse gençlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. İnsanoğlunun üç evresi vardır; çocukluk, gençlik ve ihtiyarlık. Çocukluk çağında sürekli alıp öğrenir, ama kendisinin her şeye gücü yetmez. İhtiyarlık çağında da çok fazla bilgi ve tecrübe vardır ama o bilgi ve tecrübesini hayata aksettirebilecek gücü, kuvveti ve takati kendisinde bulamayabilir. Ama gençlik çağında hem bilgi hem de ümitle yaşar gençlik. Geleceği inşa edecekler gençlerdir. Bu sebeple gençler üzerinde önemle durmalıyız. Peygamberimiz insanları İslam’a davete başladığı zaman ilk önce gençler iman ettiler. Mekke-i Mükerreme’de iman edenlerin sayısı 13 yılda yaklaşık 250 civarında idi. Bunların 2/3’ünün yaşı 15-25 yaş arasındaydı. Peygamberimiz o gençleri yetiştirdi ve onlara onur verdi. Onları geleceğe hazırladı. Yüce Mevla gençlerimizi Allah’a kullukla yetiştirmeyi nasip eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftümüz Güven’in sohbeti sonrası program, tesbihat ve Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından yapılan dua ile sona erdi. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi’nin katkılarıyla cemaate çorba ikramı yapıldı.

Çorba dağıtımına İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katılarak vatandaşlara çorba ikramında bulundular.

Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri