Kayseri’de Gördüğü Rüyadan Ve Müslüman Komşusundan...

Kayseri'de Gördüğü Rüyadan Ve Müslüman Komşusundan Etkilenen Alman “saskıa Mıchelle Müller" Kelime-i şehadet Getirerek Müslüman Oldu Ve “zeynep” Adını Aldı

gördüğü rüyadan ve müslüman komşusundan etkilenen alman “saskıa mıchelle müller" kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu ve “zeynep” adını aldı

17 Mayıs 2021 - 17:10

“RÜYAMDA YANIMA GELİP BENİ CAMİYE GÖTÜREN BİR HOCA GÖRMÜŞTÜM”

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya vatandaşı 19 yaşındaki “SASKIA MICHELLE MÜLLER" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

Annesi Alman babası İspanyol olan 19 yaşındaki Müller, rüyasında imam ile birlikte camiye gittiğini görünce İslamiyete geçmeye karar verdi. Müslüman olmak için Kayseri İl Müftülüğü'ne başvuran Müller için ihtida töreni düzenlendi.

 

İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Müller’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

 

İl Müftüsü Sayın Güven, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) “Bir insan iman ettikten sonra iman etmeden önceki günahları tamamen silinir” buyuruyor. Zeynep Hanım şimdi tertemiz bir amel defterine sahip. Bundan sonra kendisini haramlardan korumalı ve helal olan güzel ibadetleri yapmalıdır. Müller hanım Müslüman olduktan sonra “Zeynep” ismini kullanacak" diye konuştu.

 

Duygularını dile getiren Müller ise kendi dininde bir şeylerin eksik olduğunu, İslamiyet’i tanımaya başladığında kendisini daha iyi hissettiğini ifade eden Müller; Komşularımız küçük yaşta bize geldiklerinde namaz kılarken görmüştüm. Orada etkilendim. Sonra çevremdeki Müslüman arkadaşlarımın yaşayışlarını gördüm ve onlardan da etkilendim. Daha sonra bir rüya gördüm. Hocayı, camiyi ve camiyi ziyaret ettiğimi gördüm. En çok da gördüğüm rüya etkiledi. Kendi dinimde bir şeylerin eksik olduğunu fark etmiştim. İslam’ı tanımaya başlayınca kendimi daha iyi hissetmeye başladım" dedi.

 

Müller Müftü Sayın Güven'i gördüğünde ağlamasının sebebini ise; "Rüyamda yanıma gelip beni camiye götüren bir hoca görmüştüm. Rüyamda gördüğüm hoca bu hocaydı. O yüzden duygulandım" ifadelerini kullandı.

 

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, Zeynep’e İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.

 

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Zeynep, arkadaşları ve arkadaşlarının ailesi katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Adana'da Genel Müdür Kondi Sabancı Merkez Camii’nde Cemaat Ile Buluştu
Adana'da Genel Müdür Kondi Sabancı Merkez Camii’nde Cemaat Ile...