Kayseri’de Hacılar Ilçesi’nde Cami-gençlik Buluşması

Kayseri'de Hacılar Ilçesi'nde Cami-gençlik Buluşması

hacılar ilçesi'nde cami-gençlik buluşması

03 Kasım 2020 - 17:10

“SİZLER ÇİFT KANATLI KUŞ GİBİ OLACAKSINIZ. BİR KANADINIZ HAFIZLIK, BİR KANADINIZ DA OKULDAKİ EĞİTİM OLACAK”       

 

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından Şaşoğlu Camii'nde "Cami-Gençlik Buluşması" programı düzenlendi.         KAYDET

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, " Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün inşallah ilçemizde Cami-Gençlik buluşmasını yapmış olacağız. Sizleri yetiştiren hocalarınıza, annelerinize ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun." diyerek sözlerini tamamladı.

 

İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, “Geçen hafta sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in doğum günüydü. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ahir zaman peygamberidir. O (s.a.s.)’in getirdiği kitap Kur’an-ı Kerim’dir. Ki siz de şu anda onu ezberliyorsunuz. İnşallah hafızlığınızı tamamlar, ondan sonraki hayatınızda da başarılarla ilerlersiniz. Rabbim sizlere zihin açıklığı versin." diyerek sözlerini tamamladı.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Bütün hocalarımıza sizler adına, kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Çünkü onlar sizlere hizmet için ellerinden geleni yapıyorlar. Sizlere de teşekkür ediyorum. Sizler de onların gayretlerini ve çalışmalarını boşa çıkarmıyorsunuz. Elhamdülillah hafızlık eğitimini alıyorsunuz. İnşallah her biriniz Kur’an hafızı olarak yetişeceksiniz. Ancak Kur’an hafızı olmak yeterli bir şey değildir. Hafız olduktan sonra da güzel bir şekilde hem imam hatip ortaokulumuzu hem de lisemizi bitirerek, Arapçayı ve dini ilimleri öğrenerek, okuduğunuz ayetlerin anlamları üzerinde düşünerek iyi bir mümin ve iyi bir Müslüman olmaya gayret göstereceğiz. Siz çift kanatlı kuş gibi olacaksınız. Bir kanadınız hafızlık, bir kanadınız da okuldaki eğitimdir.

 

Biz sizin gibi gençlerin gelecek hayatınızda özellikle namazında ve abdestinde iyi bir kul olabilmeniz için, anne-babalarınıza saygılı birer evlatlar olabilmeniz için, vatanımıza, milletimize ve memleketimize sevdalı birer evlatlar olabilmeniz için emek ve çaba gösteriyoruz. Sizler kendinize güvenin. Sizlerden gelecekte çok önemli makam ve mevkilere geleceksiniz inşallah. Bu gün sizlere ders veren hocalarınızın yerlerine yarın sizler geçeceksiniz. Kur’an kurslarında hafızlık hocası olacaksınız. Sonra bizim yerimize geçeceksiniz. Biz ayrılacağız. Sizler gelip müftülük yapacaksınız, imamlık yapacaksınız, öğretmenlik yapacaksınız. Bunların hepsi olacak. Ama her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmayı hedeflemelisiniz. Hangi mesleği seçersek seçelim, öncelikle iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olarak bu dünyada hayatımızı geçirmek zorundayız." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Program İl Müftüsü Sayın Güven tarafından yapılan dua ile son buldu. Daha sonra Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından program sonrası çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı. Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, Şükrü Baktır Yatılı Kur’an Kursu ve Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve hocaları katıldı.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...