Kayseri’de Hayali Için Biriktirdiği Kumbarasını Kardeşlerine...

Kayseri'de Hayali Için Biriktirdiği Kumbarasını Kardeşlerine Gönderdi

hayali için biriktirdiği kumbarasını kardeşlerine gönderdi

19 Şubat 2023 - 17:10

Kayseri’de ikamet eden Mahmut Caner Karaburun, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını depremden etkilenen kardeşleri için bağışladı.


Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar devam ediyor.


Bu kapsamda AFAD koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.


Kampanyaya bir destek de Kayseri’de ikamet eden 4. sınıf öğrencisi Mahmut Caner Karaburun’dan geldi.


Mahmut Caner’in bağışını kabul eden İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, "Mahmud bizi o kadar duygulandırdı ki, harçlıklarını biriktirmiş kumbarasına koymuş getirmiş. Hem de bu hayalini kurduğunu bilgisayarını almak için biriktirmeye çalıştığı parası. Babası ile telefonda görüştüm. Annesi ve babasına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için ne kadar gurur duysalar azdır. İnşallah Mahmud herkese örnek olacak. Yapmış olduğu bu güzel davranıştan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Rabbim yapmış olduğu bu hayrını da inşallah kabul eylesin.’’ dedi. 


İl Müftü Yardımcılarından Vedat Tekin’de Mahmud’un bu davranışından dolayı çok duygulandığını ifade ederek, "Mahmud kardeşimiz bu yaşta ismine yakışır bir şekilde davranıyor. İsmi Mahmud övülen kişi manasındadır. Övgüye değer bir davranışla da bizleri duygulandırdı. Anne ve babası için ülkemiz için hayırlı bir evlat olmasını temenni ediyoruz. Bu davranışı hayatı boyunca onu daha güzel işler daha hayırlı işler yapmasına vesile olur inşallah’’ dedi.


Harçlıklarını kardeşleriyle paylaşmaktan mutlu olduğunu ifade eden ve onlar için mektup yazan Mahmut Caner Karaburun ise, "Benim bir hayalim vardı. Bilgisayar almak istiyordum. Bunun için kumbaram da para biriktiriyordum. Sonra haberlerde depremzedeleri gördüm. Karar verdim. Bu biriktirdiğim paralar belki az ama onlara bir fayda olur diye onlara göndermeye karar verdim. Anneme söyledim. O da beni Kayseri İl Müftülüğüne getirdi." diye konuştu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret