Kayseri’de Il Müftü Yardımcısı Muammer Turan Göreve Başladı

Kayseri'de Il Müftü Yardımcısı Muammer Turan Göreve Başladı

il müftü yardımcısı muammer turan göreve başladı

05 Temmuz 2022 - 17:10

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Dr. Dursun Sarı, Kayseri İl Müftü Yardımcılığı görevine yeni atanan Muammer Turan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.

İl Müftüsü Akkuş ziyarette yaptığı konuşmada, “Yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bundan önce edindiğiniz tecrübelerinizi, Kayserimizde, müftülüğümüz vesilesiyle hizmete dönüştürmenizi arzu ediyoruz.” dedi.

Müftü Yardımcısı Turan, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek İl Müftüsü Akkuş’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Diğer mesai arkadaşlarımızla birlikte Kayserimiz için güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Muammer Turan’ın Özgeçmişi:

03.10.1960 tarihinde Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesinin Çal Köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Amasya'da tamamladı. 1980 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. 1999 Yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Bilimi dalında "İlk Kaderiler ve Görüşleri" adlı teziyle Yüksek Lisans yaptı. 2001 - 2002 Tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitim kursuna katılarak "İngilizce sertifikası” aldı.

Mahalli ve ulusal radyo ve televizyonlarda dini sohbet programlarında bulundu. Ulus - Zonguldak, Göynücek -Amasya, Bulancak - Giresun İlçelerinde İlçe Müftüsü, 1990-2002 tarihleri arasında Amasya Müftü Yardımcısı 23.12.2002 -07.10.2011tarihleri arasında Ankara Altındağ İlçe Müftüsü olarak görev yaptı, 07.10.2011-24.03.2017 tarihleri arasında Bursa ili Gemlik ilçe müftüsü olarak görev yaptı ve 27.03.2017 tarihinden itibaren İstanbul İli Sancaktepe İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 04 Temmuz 2022 tarihinde Kayseri İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

Evli, iki çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

“İslam’da Kadın”, “Kadın ve Aile” , “İslam’da Kader Anlayışı” adlı basılı kitapları bulunmaktadır.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...