Kayseri’de Il Müftüsü Akkuş’tan Tıpkıbasım Mushaflar...

Kayseri'de Il Müftüsü Akkuş’tan Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisine Ziyaret

il müftüsü akkuş’tan tıpkıbasım mushaflar kur’an-ı kerim sergisine ziyaret

19 Mayıs 2022 - 17:10

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Talas Belediyesi tarafından Osmanlı döneminde dünyaca ünlü hattatlar tarafından yazılan Kur’an-ı Kerim’lerin tıpkıbasımları sergini ziyaret etti.


Sergi ziyareti esnasında İl Müftüsü Akkuş’a serginin açılış öyküsünü anlatan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Bin 400 yıldan fazladır, bir harfi bile yıpratılmamış bir mucize olan Kur’an-ı Kerim insanoğlunun şüphesiz ilelebet mutluluk mimarıdır. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim’in doğru anlaşılmasına ve Kur’an-ı Kerim’in gündem de tutulmasına yönelik gayretimizin şöyle bir öyküsü oldu; küratör Ahmet Taner Özer, pandemiden önce sanat galerisinin açılışında çok güzel eserler sergilenirken bize katılmışlardı. Orada yolumuz çakıştı. Birkaç kültür sanat toplantısından sonra Ahmey Bey kendisinde bulunan buradaki 6 eserin bize hediye edilmesini düşündüğünü söyleyince bende şaşırdım. ‘Bunu belediyeye hediye alalım’ dedim. Bunun üzerine bir ricam daha oldu. Dedim ki; ‘Hazreti Osman’ın Kur’an-ı Kerim’i okurken şehit edildiği ifade edilen Topkapı Sarayı’ndaki eseri de bize kazandırır mısın?’ Onun da baskısını buldu sağ olsun. Bir hayırsever olarak birisinden almış. Onu da sergimizde göreceğiz. Hikâye bu şekilde başlamıştı. Yaman Dede Konağı bu iş için elverişli bir mekân oldu. Müzeciler bodrumun Hira Dağı'nı andırdığını belirtti.” diye konuştu.


Serginin bütün kayseri halkı tarafından gelip görülmesi gerektiğini belirten İl Müftüsü Yusuf Akkuş, bu serginin açılmasını sağlayan başta Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın olmak üzere emeği geçen herkese  teşekkür etti.


Sergide birbirinden değerli Kur’an-ı Kerim’in tıpkıbasımları, Kur’an-ı Kerim saklama kapları, hilye-i şerif örnekleri, hat yazımında kullanılan kalem çeşitleri, el yapımı kâğıtlar görücüye çıktı.


Sergide ayrıca Kur’an-ı Kerim’deki 8 kısa surenin sanal gerçeklik tekniğiyle ziyaretçilere görsel olarak izlettirilerek Hz. Nuh’un gemisi, Kâbe ve Mescid-i Aksa’nın o dönemdeki hali gösteriliyor. Bunun yanı sıra her bir tıpkıbasım eserin yanına gelindiğinde ziyaretçilere verilen kulaklıklarla o Mushaf ile ilgili bilgiler dinlenebiliyor.


Talas İlçesi Tablakaya Mahallesi’ndeki Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde Hz. Osman'ın okurken şehit edildiği Mushafın tıpkıbasımının da yer aldığı sergi süresiz şekilde açık kalacak.

 

Sergi ziyareti esnasında Müftü Akkuş’a İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Kocasinan İlçe Müftüsü  Halil Uzun ve Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut eşlik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...