Kayseri’de Il Müftüsü Ve Yardımcıları Ile Merkez Ilçe...

Kayseri'de Il Müftüsü Ve Yardımcıları Ile Merkez Ilçe Müftülerinden Kurban Bağışı

il müftüsü ve yardımcıları ile merkez ilçe müftülerinden kurban bağışı

23 Temmuz 2019 - 17:11

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları ve Merkez İlçe Müftüleri 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii önünde açılan TDV Kayseri Şubesi’ne ait Kurban Standında bu yıl “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundular.

Kurban bağışında konuşan İl Müftüsü Sayın Güven, “2019 yılı vekâlet yoluyla kurban bağış kapsamında Türkiye Diyanet Vakfımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın işbirliği içerisinde bu yıl başlatmış olduğumuz Kurban Bağış Kampanyamız tüm hızıyla devam etmektedir. Yurt içinde ve millet varlığımızın bulunmuş olduğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye Diyanet Vakfımızın ulaşabilmiş olduğu her yerde vekâlet yoluyla kurban bağışımız devam etmektedir. Kayserimizde de 2 hafta önce başlatmış olduğumuz vekâlet yoluyla kurban bağışında çok iyi bir noktadayız. Şu anda bize gelen Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın verdiği bilgilere göre Türkiye’de iller bazında elden toplamış olduğumuz vekâlet yoluyla kurban bağışlarımızda birinci sıradayız elhamdülillah. Kayserimiz hayırsever bir şehir olarak kurban bağışında da bizleri yalnız bırakmadı. Bundan dolayı bizler Kayseri halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu gün burada sadece halkımızın vekâlet yoluyla kurbanını almadığımızı, aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfının yöneticileri mesabesinde olan İl Müftülerimiz ve İlçe Müftülerimiz ile il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan personelimizin de aynı şekilde bu kurban bağış kampanyasına destek verdiklerini, teşvik olması bakımından burada basınımız aracılığıyla böyle bir basın açıklaması yaptık. Türkiye Diyanet Vakfımızın bu yıl yurtiçinde kesilecek olan vekâlet yoluyla kurban bağışları kişi başı 890 TL, yurtdışı bağışları ise 725 TL’dir. Yüce Mevla şimdiden bütün halkımızın kurban bayramını hayırlara vesile eylesin. Kesilecek olan kurbanlarımızı Rabbimize yakınlık olması, kurbiyyet olması vesilesiyle hepinizin bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Sayın Güven’in kurban bağışının akabinde, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek’te Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet yolu ile yurt içi ve yurt dışına kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız için kurulan standlarımız Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii, Hunat Camii, Camii Kebir ve Sivas Caddesi üzerinde İl Müftülüğü önünde bulunmaktadır.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri