Kayseri’de Kerbela şehitleri Dualarla Anıldı

Kayseri’de Kerbela şehitleri Dualarla Anıldı

kayseri’de kerbela şehitleri dualarla anıldı

09 Ağustos 2022 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü  tarafından Camii Kebir’de “Kerbela Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi.

 

İl Müftülüğü tarafından Kerbela hadisesinin yıldönümü dolayısıyla 8 Ağustos Pazartesi günü öğle namazı öncesi Camii Kebir’de “Kerbela Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif, kasideler ve naatlarla devam etti. Daha sonra İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Sadi Özmen tarafından Kerbela Şehitleri anlatıldı.

 

Program, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan dua ile sona erdi. Cami çıkışında cemaate Melikgazi Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

 

Program sonrası konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı şunları söyledi. ‘’Hicri yılbaşının hemen yanı başında ilk ay olarak muharrem ayını idrak ediyoruz. Peygamberlerin hayatında önemli olayların yer aldığı bir ayın içindeyiz. Muharrem ayının 10. günü aşure günüdür. Bugüne baktığımız zaman, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu ayı Allah’ın ayı olarak nitelendirmiştir. Hadis-i Şerif’ler de Ramazan ayından sonra en faziletli ay olarak bildirilmiştir. Bu ayın 9 ve 10. günü ya da 10 - 11. günü tutulan oruçlar çok kıymetli ve faziletli oruçlardandır. Tabi muharremin 10.günü aynı zamanda İslam tarihinde Kerbela’da yaşanan başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere 70’e yakın ehlibeytinin şehit edildiği acı bir gündür. Bu acı tüm İslam ümmetinin ortak  acısıdır, hüznüdür. Çünkü Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin i Peygamber Efendimiz (s.a.s.) “iki çiçeğim” diyerek seviyordu. Hatta bir gün minberde hutbe irad ederken 2 torunu mescide girdiği zaman minberden inmiş onları sevmiş tekrar minbere çıkarak hutbesine devam etmiştir. Hz. Ali’nin oğlu Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in torunu Hz. Hüseyin’in şehadeti bütün İslam ümmetinin ortak elemi ve hüznüdür. Bu günler bir tefrikaya bir ayrılığa asla vesile olmamalıdır. Aksine bu ortak hüznümüz birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmelidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Kerbela da şehit edilen Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Makamlarının Ali, mekanlarının cennet olmasını yüce mevlamdan niyaz ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...