Kayseri’de Vefa, Fert Için Bir Kıymet Ve Değer,toplum Için...

Kayseri'de Vefa, Fert Için Bir Kıymet Ve Değer,toplum Için Huzur Ve Saadettir

vefa, fert için bir kıymet ve değer,toplum için huzur ve saadettir

18 Ekim 2021 - 17:10

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

 

VEFA, FERT İÇİN BİR KIYMET VE DEĞER,TOPLUM İÇİN HUZUR VE SAADETTİR

 

“18 Ekim 2021 itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl gerçekleştirmiş olduğu Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilk günüdür. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebî Haftası'na bir tema belirliyor. Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftamızın teması "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu"dur.

Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbet ve marifetle O’na yönelmek, ibadet ve salih amellerle O’na yaklaşmaya gayret etmektir. Öte yandan vefa, sözüyle özü bir olmaktır; sözünün ağırlığını bilmek ve sözüne sadık kalmaktır. Dostlukta ve bağlılıkta sebatkâr olmak, ailesini, akrabasını, kendini sevenleri, kendisine iyiliği dokunanları minnet ve şükranla anmak, onlarla iletişimi sürdürmek; onlara sevgi, saygı ve samimiyetle muamele etmektir.

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e ümmet olma şerefine nail olan mümin de vefalıdır, vefalı olmak zorundadır. Zira vefa, mümin ahlakının bir gereğidir. Mümin için vefaların en yücesi hiç şüphesiz kendisini eşref-i mahlûkat olarak yaratan Yüce Rabbine karşı göstereceği vefadır. İnsanın Mevlâsını tanıması, O’na iman etmesi, O’na karşı kulluk vazifesini yerine getirmesi en büyük vefakârlık; Rabbini inkâr etmesi, O’nun yüceliğini tanımaması ve O’na ubudiyetten imtina etmesi ise en büyük nankörlüktür. Unutulmamalıdır ki insan, “Elest Bezmi”nde Cenab-ı Hakka, iman ve kulluk sözü vermiştir. Dolayısıyla Allah katında gerçek vefa, O’na verilen sözü unutmamak, ne pahasına olursa olsun bu ahde ve misaka sadakat göstermektir. Rabbine karşı vefayı kuşanan insan, O’nun kullarına karşı da kadirşinas olacaktır. Anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, imtihan için gelip geçtiği dünyaya karşı göstereceği her türlü vefasızlığın, Allah’a beslediği vefa duygusuna halel getireceğini bilecektir.

Vefa, fert için bir kıymet ve değer, toplum için huzur ve saadettir. Toplumsal bünye için en esaslı değerlerden, en ulvi hasletlerdendir. Zira bütün muameleler, akitler ve sosyal ilişkiler vefaya bağlıdır. Bir toplumda vefasızlık baş gösterirse güven duygusu sarsılır. Ferdî ve içtimaî hayatta kadirşinaslık ve vefa olmazsa insanî ilişkiler zedelenir, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur yok olur.

Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız, il ve ilçelerde de müftülüklerimiz vasıtasıyla çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştireceğiz. Bu haftada inşallah çeşitli programlar tertipleyeceğiz. Bizler Kayseri İl Müftülüğü ve 16 ilçe müftülüğümüz ile birlikte bugünden başlamak üzere sizler aracılığıyla öncelikle Kayseri halkımızın evlerine ve gönüllerine misafir olacağız. Kayserimizden yayın yapan televizyonlarımızda ve bir kısım radyolarımızda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hz. Peygamberimiz ve Vefa Toplumunu anlatan programlar gerçekleştireceğiz. Bu programlar hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarımızı, esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Kur’an Ziyafetleri gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan bu hafta münasebetiyle kendi personelimize dönük olarak, İmam-hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız, vaizlerimiz, uzmanlarımız ve Kur'an kursu öğreticilerimize programlarımız bulunmakta. Çevrimiçi konferanslarımız bulunmakta. Bunların bir kısmını da hem il müftülüğümüzün You Tube kanalı hem de aynı zamanda Zoom programı üzerinden dışarıdan dinlemek isteyenlere de açacağız. Bu bağlamda İlk olarak Salı günü 14.00 itibarıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse hocamız bizlere çevrimiçi olarak hitap edecekler. Daha sonra yine Perşembe günü Covid 19 tedbirlerine riayet ederek Kadir Has Kongre Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt hocamızın konuşmacı olarak katılacağı “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansımız olacak.

Ayrıca yine Kayseri Şehir Hastanesi’nde hasta ziyaretlerimiz olacak. Cezaevlerinde programlarımız olacak. KYK Yurtlarına ziyaretlerimiz olacak. Engelli - Sohbet ve Cami - Gençlik Buluşması programlarımız olacak. Okullarda programlarımız olacak.

Ben bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftamızın başta din görevlilerimiz ve gönüllülerimiz olmak üzere bütün Kayseri halkımıza hayırlar getirmesini, bu vesileyle Peygamberimiz (s.a.s.)’in hayatını daha iyi anlayarak O’nun hayatından kendi hayatımıza örnekler ve dersler alabilecek bir şekilde örnek almamızı Yüce Mevla’dan temenni ediyorum. Hepinize hayırlı günler diliyorum.


 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...